Publicerad:
Uppdaterad:

Margaux Dietz om näthatet: ”Man blir ju knäpp”

”Lets’s dance”-profilen blev tillsagd att vara hemma med sonen

Av: Anna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon får utstå elaka kommentarer om såväl sin familj som sitt utseende och sätt att vara.

Influencern Margaux Dietz försöker att inte ta åt sig, men ibland är det svårt.

– Speciellt om det är flera som hakar på. Då kan jag känna mig arg och missförstådd, säger hon till Nöjesbladet.

Margaux Dietz, är en av Sveriges största influencer med över 300 000 följare på Instagram och 225 000 prenumeranter på Youtube. Hon är vida omtyckt och har en mängd fans. Men 28-åringen får som så många andra offentliga personer utstå elaka kommentarer och nättroll.

Margaux får ibland höra elaka saker om såväl sitt utseende som sin familj. Hon försöker att inte ta åt sig även om det ibland kan vara svårt.

– Men vissa gånger känns det mer. Till exempel om jag får kommentarer om min familj. Men är det saker om mitt utseende… Det skiter jag i, säger Margaux när vi träffar henne på Mammagalan på Berns i Stockholm.

När du tar åt dig, blir du mest ledsen eller mer förbannad?

– Både och. Speciellt om det är flera som hakar på. Då kan jag känna mig arg och missförstådd, säger Margaux och medger att hon bland också kan ”gå på” vad folk säger:

– När jag tävlade i ”Let’s dance” fick jag kommentarer om att jag borde vara hemma med min son. Och då tänkte jag till slut att jag kanske borde vara det. Man blir ju knäpp. Men jag försöker att inte ta åt mig. Och efter varje storm blir man starkare.

Hon berättar att de värsta kritikerna ofta är andra mammor.

– De är de värsta. Men jag brukar inte svara på elaka kommentarer. Jag har också så bra följare som ofta svarar åt mig.

I april gifte hon sig med kärleken Jacob Liebermann. Det blev ett tredagarsbröllop på Hässelby slott och vigselförrättare var ingen mindre än kd-ledaren Ebba Busch Thor.

– Allt känns verkligen toppen. Man blir nästan lite nykär. Vi hade ju barn sedan innan (sonen Arnold som föddes 2017, reds anm) så nu är det som att vi har fått den här tiden för oss själva. Och det tror jag kan vara svårt att få under småbarnsåren. Det är som att vi har fått en nytändning. Så det är ett bra tips att gifta sig efter att man får barn. Eller förnya sina löften.

Gällande valet av efternamn har Margaux och Jacob valt att köra på dubbelnamn. Det blir alltså Dietz Liebermann.

– Hur ska man kunna välja? Det är mysigt att heta samma sak. Det kanske är lite ostigt, men gulligt ändå.

1 av 2

Blev bröllopet som ni trodde?

– Ja. Jag kände verkligen att jag kunde slappna av och njuta. Planen var egentligen att gå och lägga mig direkt efter middagen på fredagen eftersom bröllopet var på lördagen. Men nej, jag slog klackarna i taket. När klockan var 04 och jag insåg att jag skulle upp om tre timmar och sätta mig i sminket fick jag lite panik. Men jag hade ingen bakfylla utan var bara hög på adrenalin.

Margaux har nyligen startat ett bolag som tar en hel del tid. Sedan har hon också fullt upp med den bok som ska släppas i samband med Bokmässan i höst.

– Den heter ”Your best life”. Det kommer vara nio av mina livsmotton för att kunna leva ett positivt och glädjefyllt liv. Det ska bli jättekul. Jag är supertaggad, men det känns också skitläskigt. Jag har varit sugen på att göra det här under flera år då många ofta frågar mig om jag verkligen är så här glad. Och provocerande nog är jag faktiskt det. Jag är väldigt glad och lycklig. Eftersom många vill ha tips på hur man blir det känns det självklart att dela med sig i ett samlat dokument.

Hur ser du på framtiden. Skulle ni vilja utöka familjen?

– Ja. Vi drömmer om minst två barn till. Jag hade gärna skaffat fem barn, men det är mycket jobb. Men förhoppningsvis blir det snart.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: