Kär i min gifta äldre kollega

Olle Kvarnsmyr - ÄR Nöjesbladets kärleksdoktor

Av: Olle Kvarnsmyr

Publicerad:
Uppdaterad:
Medicus amour - i hjärtat ditt jag bor
Medicus amour - i hjärtat ditt jag bor

NÖJE

Ung kvinna har fått känslor för sin äldre kollega. Vad ska hon göra. Dr Kärlek kommer till undsättning.

FRÅGA: Det finns en kille, eller rättare sagt en man ( jag 24 år och han är 17 år äldre) på mitt jobb som jag tycker väldigt bra om. Vi jobbar nära, äter ofta lunch tillsammans och har en väldigt bra jobbrelation. Ibland när vi har produktiva möten får jag fjärilar i magen. Han ser bra ut, har rätt värderingar och får mig att skratta. På en jobbfest nyligen pratade vi hela kvällen och hade det jättetrevligt. Fick intrycket av att han gillar mig lite extra också att döma av de långa blickarna jag fick. Problemet är att han är lyckligt gift och har fyra barn, hus, katt, sommarstuga. Ja, hela vuxenpaketet. Han pratar dessutom ofta uppskattande om sin familj och fru, hur deras liv är och vad de gör tillsammans. Trots det kan jag ändå inte sluta hoppas. Jag tänker på honom hela tiden. Vad tror du doktorn. Ska jag försöka lägga in en stöt, har jag en chans? Utan att skryta ser jag bra ut, är attraktiv och anses som en ”catch” Hans blickar säger något men hans prat om sin familj säger något annat.

DOKTORN SVARAR: Stopp och belägg. Här ska det inte krånglas till i onödan. Jag är en stor förespråkare av att följa sitt hjärta men man måste också tänka efter lite grann. I ditt fall verkar du inte ha gjort det - alls. Han har ett bra liv och är lyckligt gift med en annan. Paja inte det. Du riskar helt enkelt för mycket. Detta för en eventuell relation som redan från början nästan är dödsdömd. Han har massor av kids, är mycket äldre än dig och är ”klar” på ett annat sätt än du i sitt liv. Parametrar som riskerar att fucka upp ditt liv rejält i framtiden. Dessutom riskar du även er vänskap och krånglar till det på ditt jobb. Låt den heta gubben vara en fantasi och fortsätt lev ditt sköna 24-åringsliv. Det kommer att bli bäst så, även om hjärtat säger något annat. Det har du mitt ord på.

Missa inga visdomar - följ Dr Kärlek på Facebook för senaste råden

Önskar du själv assistans av Dr Kärlek - mejla olle.kvarnsmyr@aftonbladet.se bums så kommer allt att lösa sig ska du se.

Publicerad:

LÄS VIDARE