Sexbrottsanklagade skådespelaren: Jag är oskyldig

Av: Joakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:

Den svenske skådespelare som misstänks för sex med minderårig i USA har tilldelats en offentlig försvarare.

I en skrivelse till rätten meddelar advokaten att mannen nekar till brott.

Mannen, som greps i lördags på ett hotellrum i Florida, har i förhör med polisen medgett omständigheterna: Att han rest till USA i två omgångar för att träffa en minderårig flicka som han träffat via sociala medier.

Han har också sagt att han har en relation med flickan och att han haft sex med henne.

Men mannen nekar till brott. Hans försvarsadvokat Blaise Trettis har lämnat in en skrivelse till rätten där skådespelaren hävdar sin oskuld.

1 av 2 | Foto: Pressbild
Svenske skådespelarens försvarare Blaise Trettis.

Skådespelarens nästa framträdande i rätten skulle ha varit den 15 augusti. Eftersom han redan nu meddelat sin formella inställning till anklagelserna ställs den förhandlingen in.

Blaise Trettis skriver också att skådespelaren kräver en rättegång med jury.

Visste flickans ålder

Mannen i 40-årsåldern misstänks ha rest till USA i syfte att ha sex med minderårig som han träffat på nätet samt olika sexuella övergrepp. Sammanlagt är det fem anklagelser.

Han har förklarat för polisen att han visste hur gammal flickan var och att det han gjorde var olagligt, men att han ”bestämde sig för att chansa” eftersom han älskar flickan.

Flickan, som beskrivs vara mellan 12 och 16 år, bekräftar att de haft sex men har i förhör sagt att hon deltagit frivilligt utan hot, tvång eller betalning.

Träffades i mars

Mannen och flickan har under en längre tid haft kontakt via sociala medier och sms. Enligt mannens berättelse träffades de för första gången i mars. Han återvände till USA i maj och har sedan dess varit kvar.

Maxstraffet för vart och ett av de brott mannen misstänks för är 15 års fängelse.

Eftersom straff ackumuleras i USA kan ett eventuellt fängelsestraffet i teorin bli längre än så.

Publicerad:

LÄS VIDARE