Chris Brown

Chris Brown gripen av polis – misstänks för våldtäkt

Av: 

Torbjörn Ek

Linn Elmervik

NÖJE

Chris Brown har gripits av polis, rapporterar AP.

Polis bekräftar för nyhetsbyrån att artisten har gripits efter att ha anklagats för våldtäkt.

Nyhetsbyrån AP rapporterar på Twitter att sångaren Chris Brown, 29, har gripits av polis i Paris.

Källor inom fransk polis uppger för nyhetsbyrån att den amerikanska artisten och två andra personer har gripits efter att en kvinna lämnat in en polisanmälan om våldtäkt. Enligt AP är en av de andra gripna personerna Chris Browns livvakt.

CNN uppger att den populära artisten också misstänks för drogrelaterade brott.

Greps i måndags

Brown greps under måndagen i den franska huvudstaden och uppges fortfarande under tisdagen vara kvarhållen medan polisen utreder anklagelsen.

Uppgifterna om gripandet av Chris Brown bekräftas för AP av två olika poliskällor.

Kvinnan som rapporterat våldtäkten uppger, enligt AP, att hon träffade Chris Brown och hans sällskap på en nattklubb i Paris natten mellan 15 och 16 januari. Hon ska sen ha följt med dem till 5-stjärniga lyxhotellet Mandarin Oriental i centrala Paris.

Dömd för misshandel

2009 misshandlade Chris Brown sin dåvarande flickvän, artisten Rihanna, ett brott han också dömdes för i rätten. Han har också vid flera tillfällen hamnat i slagsmål, bland annat 2017, ett misstänkt brott som han också greps av polis för i april 2018.

Brown har anklagats för våldtäkt en gång tidigare. 2018 uppgav en kvinna att hon våldtagits av stjärnan i hans hus under en fest.

På grund av Chris Browns brottsregister har han tidigare nekats inresa i ett flertal länder. 2010 stoppades han från att giga i Storbritannien och i februari 2015 tvingades han ställa in spelningar i Kanada och senare samma år Australien, uppger CNN

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Chris Brown

LÄS VIDARE

Chris Browns skandalfyllda liv

ÄMNEN I ARTIKELN

Chris Brown

Paris

Frankrike

Rihanna

Våldtäkt