Trump om Sacha Baron Cohen: Ett ”creep”

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Sacha Baron Cohen som Borat i den nya filmen. Arkivbild.
Foto: Amazon Studios/AP/TT
Sacha Baron Cohen som Borat i den nya filmen. Arkivbild.

President Donald Trump är ingen beundrare av Sacha Baron Cohen. Det förklarar han efter att den brittiske komikern lurat Trumps advokat Rudy Giuliani i den nya "Borat"-filmen.

– Jag vet inte vad som hände. Men för flera år sedan försökte han blåsa mig. Och jag var den ende som sade inte en chans. Det där en är en falsk kille. Och jag tycker inte att han är rolig, säger Trump till pressen när fått en fråga om filmen.

Trump ger inga ytterligare detaljer om mötet, men 2003 intervjuade Sacha Baron Cohen Donald Trump som sin rollfigur Ali G och försökte sälja in en affärsidé med skyddshandskar mot smältande glass till magnaten.

"Borat"-uppföljaren hade premiär i dagarna. I en omtalad scen i filmen fångas Rudy Giuliani av dolda kameror med händerna innanför byxorna tillsammans med vad han tror är en flirtig, ung tv-reporter, men som i själva verket är den 24-åriga skådespelaren Maria Bakalova, som spelar Borats 15-åriga dotter i filmen.

76-årige Rudy Giuliani, som bland annat har varit borgmästare i New York, hävdar att han inte har gjort något opassande och att han bara rättade till sin skjorta.

Publicerad:

LÄS VIDARE