Nanne Grönvall

Nanne Grönvall är utbränd: ”Allt har känts nattsvart”

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Nanne Grönvall, 54, är utbränd.

Sångerskan är sjukskriven fram till oktober.

”Allt har känts nattsvart och jag har undrat hur jag skulle kunna återhämta mig överhuvudtaget. Det har tveklöst varit en av de tuffaste perioderna i mitt liv”, skriver hon på sin blogg.

De senaste årens höga arbetstempo har blivit för mycket för Nanne Grönvall. I ett långt inlägg på sin blogg berättar den folkkära artisten att hon har drabbats av en utmattningsdepression.

”Både kropp, själ och hjärna har kollapsat totalt, men jag är nu, tre månader senare efter första sjukskrivningen, på väg att börja återhämta mig. Men vägen fram hit har varit en fullständig mardröm”, skriver hon.

Symptomen började redan för ett år sedan och Nanne Grönwall fick flera olika fysiska åkommor. Hon försökte trappa ner, men lyckades inte.

”Jag bara grät”

Till slut tvingades hon åka till sjukhus akut.

”Panikångesten slog till som en blixt från klar himmel, benen vek sig under mig så jag föll ihop som en trasa på golvet och i samma stund kom en störtflod av tårar”, skriver hon.

De senaste tre månaderna har Nanne Grönvall varit sjukskriven och försökt återhämta sig. Hon har fått hjälp av maken Peter att sköta all kontakt med vänner och bekanta.

”Allt kändes som enorm ansträngning. Att prata i telefonen gick överhuvudtaget inte – jag bara grät hela telefonsamtalen och efteråt var jag helt slut i kropp och själ, som om jag hade sprungit ett maratonlopp”.

Sjukskriven till september

Nanne Grönvall har ställt in alla jobbuppdrag fram till den sista september, när arbetet med julshower och musikalen ”Snövit” börjar. Fram tills dess är hon sjukskriven.

Förra året gjorde sångerskan egna konserter, spelade med Brolle och The Boppers, var programledare för ”Karlavagnen” och tävlade i ”Let's dance”. Samtidigt dubbade hon filmer, medverkade i julkalendern och drev företag tillsammans med sin man.

Nöjesbladet har sökt Nanne Grönvall.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Nanne Grönvall

Utbrändhet