Lundell bygger Sveriges lyxigaste hus

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Joakim Lundell och Jonna Lundell.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Joakim Lundell och Jonna Lundell.

Joakim och Jonna Lundells renoveringsresa mot Sveriges lyxigaste hus är temat för den nya realityserien "Lundellhuset".

I serien ges även en djupare inblick i parets vardag.

Youtube-profilerna Joakim och Jonna Lundell köpte den stora vita Norrköpingsvillan 2017. Någon besiktning av fastigheten gjordes aldrig och när paret väl hade flyttat in började bristerna uppenbara sig. Ett element hade läckt vatten med omfattande fuktskador som följd. I ett av badrummen upptäcktes svartmögel.

– Sedan var alla väggar sneda, alla golv var sneda, alla tak var sneda. Det finns ingenting i huset, i stort sett, som har varit bra. Och då föddes idén om att, ja, varför inte bygga något helt fantastiskt när vi ändå måste blåsa ut allting, säger Joakim Lundell.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Joakim Lundell.

"Jag tror att jag kan göra det"

I den kommande Dplay-serien "Lundellhuset – Sveriges lyxigaste bygge" som har premiär den 20 juli får tittarna följa makarna Lundells renovering av villan, som när allt är klart ska husera ett pianorum, ett poolhus och en terrass i samma prisklass som en mindre villa. Trädgården läggs om helt. Muren, som enligt Joakim Lundell är lyxigast av allt, kläs i skiffer.

TT: Varifrån kommer drivkraften att bygga Sveriges lyxigaste hus?

– Det är väl för att jag tror att jag kan göra det.

Blev vuxna i offentligheten

De senaste månaderna har varit intensiva, förklarar han. Arbetsledare är han fram till klockan fyra, därefter spelar han in videor till Youtube-kanalen och på det följer redigering av "Lundellhuset" som han själv producerar. Klockan nio, ibland tio, är arbetsdagen slut.

Ovanpå det är han småbarnspappa. Han och Jonna har en liten dotter och ett andra barn på väg. På fem år har paret vänt en destruktiv tillvaro till en uppstyrd och stabil vardag.

– Vi blev vuxna i offentligheten ihop. När "pranksen" slog igenom 2015 bodde vi fortfarande hemma hos Jonnas mamma och gick på socialbidrag delvis. Så det har varit en ganska lång resa, säger Joakim Lundell.

Vill bli ansvarstagande förälder

Makarna Lundell har nått framgång genom att dela med sig av sitt privatliv, både i sociala medier och i realityserien "Familjen Lundell" på Dplay. Men den kommande serien har ett annat djup än det som visats tidigare, berättar Joakim Lundell. Tittarna får även lära känna Danjal Kanani närmre, god vän till makarna Lundell och delaktig i deras bolag.

– Nu får man en inblick i Danjals jobb bakom, alla höga utgifter som blivit med bygget, hur en riktig dag ser ut. Man får lära känna hantverkarna, man får se att jag ibland är lite manisk med vissa detaljer, att min asperger syns igenom.

TT: Kan man säga att huset, när renoveringen väl är klar, blir en symbol för ett stabilare liv?

– Ja det blir väl lite så. Jag vill ju utvecklas och bli bättre, för Lunabelle och det andra kommande barnet.

Publicerad:

LÄS VIDARE