Historiska beslutet i ”The Bachelor”

Blir första svarta mannen i programmet – tidigare deltagare kritisk

Publicerad:
Uppdaterad:
Matt James är nästa ungkarl som kommer söka kärleken i amerikanska ”The Bachelor”.
Foto: Craig Sjodin / ABC / TT
Matt James är nästa ungkarl som kommer söka kärleken i amerikanska ”The Bachelor”.

NÖJE

Matt James blir historisk.

När han ska söka kärleken i amerikanska ”The Bachelor” blir han den första svarta mannen någonsin att göra det.

”Vi vet att vi har ett ansvar för att se till att kärlekshistorierna vi ser på skärmen är representativa för den värld vi lever i”, skriver tv-bolaget ABC i ett uttalande enligt People.

”The Bachelor” har sänts sedan 2002 i amerikansk tv och har blivit en riktig tittarfavorit. Den nya kärlekstörstande ungkarlen Matt James, 28, kommer att bli historisk. James kommer att bli den första svarta mannen att söka kärleken i det amerikanska dejtingprogrammet.

”Vi vet att vi har ett ansvar för att se till att kärlekshistorierna vi ser på tv är representativa för den värld vi lever i, och vi är stolta för att tjäna vår publik. Det här är bara början, och vi kommer att fortsätta agera när det gäller mångfaldsfrågor i denna franchise. Vi känner oss så privilegierade att ha Matt som vår första svarta ungkarl och vi kan inte vänta med att börja på denna resa med honom”, skriver tv-bolag ABC i ett uttalande enligt People.

Mångfaldsbristen har kallats oacceptabel

Efter kritik från tv-tittarna och en namninsamling som har dragit in mer än 84 000 underskrifter har kanalen fattat beslutet och bristen på mångfald under åren har kallats oacceptabel, skriver People.

I den trettonde säsongen av ”The Bachelorette” 2017 blev Rachel Lindsay, 35, historisk genom att vara den första svarta kvinnan att söka kärleken i programmet. Under 40 säsonger av ”The Bachelor” och ”The Bachelorette” är Lindsay fortfarande den enda svarta huvudpersonen.

Foto: Jordan Strauss / TT
Rachel Lindsay som blev historisk genom att vara den första svarta kvinnan att söka kärleken i programmet är kritisk mot produktionen.

”De senaste tre åren har det inte skett några förändringar”

Rachel Lindsay är en av dem som skrivit på namninsamlingen och drivit på frågan om förändring i programmet. Hon är kritisk mot tv-bolaget och dess historia.

– De senaste tre åren har det inte skett några förändringar. Jag vill ha producenter som inte är vita. Jag vill att de ska casta personer som är intresserade av att dejta personer med ett annat ursprung än sitt eget som inte får en förstagångsupplevelse i nationell tv, säger hon enligt Daliy Mail.

Hon drar också parallellen med castingen i tv-serien till presidentposten i USA.

– Under 40 säsonger har vi haft en svart kärlekssökande. Vi har haft 45 presidenter och en av de 45 har varit svart, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE