Youtube bryter med Logan Paul

Strömningstjänsten: ”Hans nya projekt är satta på paus”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Logan Paul, 22, fick massiv kritik efter att ha visat upp en död kropp på sin Youtube-kanal.

Nu bryter Youtube allt samarbete med profilen.

– Han nya projekt är satta på paus, säger en talesperson för företaget.

Logan Paul.
Foto: YOUTUBE
Logan Paul.

Det var på nyårsafton som Youtube-profilen Logan Paul publicerade en video när han hittade en död person i den japanska Aokigahara-skogen. Mannen hade tagit sitt liv.

Kritikstormen lät inte vänta på sig.

Klippet plockades bort inom ett dygn, men hann få en miljon visningar innan dess. Logan Paul har bett om ursäkt, men det räcker inte för Youtube. Under måndagen meddelade företaget att de bryter allt samarbete med profilen, rapporterar BBC.

Får sparken från serie

Bolaget avbryter arbetet med filmen ”The Thinning: New World Order” där Logan skulle ha medverkat. Profilen får också sparken från webbserien ”Foursome”.

– Med anledning av de senaste händelserna har vi bestämt oss för att ta bort Logan Pauls kanaler från Google Preferred (en tjänst som presenterar de mest populära klippen, reds anm). Dessutom kommer vi inte att ha med Logan i säsong fyra av ”Foursome” och hans nya projekt är satta på paus, säger en talesperson för Youtube.

Logans konto och övriga videor finns dock fortfarande kvar.

”Du äcklar mig”

Paul Logan har över 15 miljoner prenumeranter på Youtube och har fått hård kritik, både från fans och kända namn i Hollywood.

”Du äcklar mig. Jag kan inte förstå att så många unga människor ser upp till dig. Så sorgligt. Hoppas att din senaste video fick dem att vakna upp. Du är skräp, så enkelt är det. Självmord är inget skämt. Ruttna i helvetet”, skrev skådespelaren Aaron Paul på Twitter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN