Sexbrottsåtal mot svensk skådespelare läggs ner

Greps i juli förra året

Av: Joakim Magnå

Publicerad:
Uppdaterad:

Den svenske skådespelaren misstänktes för att ha förgripit sig sexuellt på en minderårig flicka i Florida i USA.

Nu har åklagaren lagt ner åtalet.

Skådespelaren åtalades i augusti för grooming och sexuella övergrepp mot minderårig – totalt fyra åtalspunkter – och riskerade ett långt fängelsestraff. Brotten hade enligt åklagaren skett mellan den 1 mars och den 20 juli förra året.

Åklagare Phil Archer har enligt domstolshandlingar nu beslutat om så kallad åtalsunderlåtelse.

Det innebär att åtalet läggs ner på samtliga fyra punkter.

Det innebär däremot inte att han anses oskyldig.

Men mannen och flickan kan ha ingått en överenskommelse. Eller så har åklagaren bedömt att det saknas bevis eller att det av andra skäl inte är möjligt att driva fallet vidare.

Handlingarna bokfördes hos rätten den 12 februari.

Åtalet mot den misstänkte svenske skådespelaren läggs ner.
Foto: Polisen
Åtalet mot den misstänkte svenske skådespelaren läggs ner.

Greps på hotellrum

Polisen slog till mot mannens hotellrum i Palm Bay i Florida den 20 juli i fjol. Andra gäster hade larmat om att han umgåtts närgånget med en minderårig flicka.

Både mannen, som är i 45-årsåldern, och flickan var i rummet när polisen dök upp. Han greps. På platsen hittade polisen använda kondomer i en papperskorg och ett graviditetstest, enligt protokollet från husrannsakan.

I inledande förhör med polisen sa skådespelaren att han visste hur gammal flickan var och att det han gjorde var olagligt. Men att han ”bestämde sig för att chansa” eftersom han älskade henne.

Den svenske skådespelaren greps i Florida i juli förra året.

Kontakt via sociala medier

Flickan, som är i tonåren, har bekräftat att de haft sex och har i förhör sagt att hon deltagit frivilligt utan hot, tvång eller betalning.

Mannen och flickan hade under en längre tid haft kontakt via sociala medier och sms. Enligt mannens berättelse träffades de för första gången i mars förra året då han besökte USA. Han åkte hem till Sverige igen men återvände till Florida i maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE