Kastade kulan – vann ”Paradise hotel”

Svek partnern Diana på 150 000-kronor-nivån

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

OBS! Spoilervarning om du inte sett finalen som kom ut på Viafree/Viaplay 16.00

Sebastian kastade kulan i ”Paradise hotel” – redan på 150 000 kronor.

Därmed gick partnern Diana därifrån utan en enda krona i finalen.

– Hade vi fått göra om ceremonin i dag hade vi delat på pengarna, säger Sebastian Månsson till Aftonbladet.

Finalen av ”Paradise hotel” blev en rysare när Sebastian Månsson, 25, och Diana Moseni, 27, stod som vinnande par.

Sedan var det var dags för den berömda kulceremonin. Vinnarparet kan då välja att stå kvar med kulan i handen hela vägen till 500 000 kronor och i så fall dela på den prissumman. Eller så kan någon av dem svika sin partner och kasta kulan. Om kulan kastas innan 500 000-kronor-nivån får de tidigare deltagarna dela på resterande pengarna, medan partnern går helt lottlös.

Det blev ett dramatiskt avslut på finalen när Sebastian Månsson plötsligt slängde kulan i marken – redan på 150 000 kronor.

”Hon visste om det”

När Aftonbladet når vinnaren av ”Paradise hotel” 2020 berättar han att han gick in i programmet med inställningen att vinna.

– Jag ville vinna och jag ville kasta kulan. Det lättaste för mig var att kasta mot Diana eftersom vi spelade mot varandra hela vägen. Det var bara en ren slump att vi stod som par i final.

Sekunderna innan kulan går i kras.
Foto: Viaplay & Viafree
Sekunderna innan kulan går i kras.

Hur tror du att Diana reagerade när du kastade kulan?

– Hon visste om det. Hon kände det på sig. Hon hade lovat och kunde inte göra det själv. Jag önskar innerligt att jag hade vågat hålla henne hela vägen och att det hon sa var sant. Jag hade jättegärna delat på det, det hade varit coolt.

– Jag skulle inte klara av att se den kastas på mig själv, lägger han till.

Han beskriver sig själv som ”en mogen vinnare men dålig förlorare”. Även om han är nöjd med sitt beslut hade han troligtvis gjort annorlunda i dag.

– Hade vi fått göra om ceremonin hade vi delat på pengarna. Men där och då i det där jävla dårhuset kan du inte lita på någon.

Foto: Viaplay & Viafree
Chockade deltagare när kulan släpps.

Om ”sin sjuke morfar”

I programmet svär Sebastian på ”sin sjuke morfar” att han inte ska kasta kulan. Det visar sig senare att det inte finns någon sjuk morfar, utan det var ett sätt att vilseleda Diana inför kulceremonin. Sebastian berättar att han övertalades att hitta på den vita lögnen.

– I någon annans öron låter det sjukt, och viktigt, men för mig är det ingenting. Jag vet inte ens vem han är, eller om han lever, eller vad han heter, säger han om sin biologiska morfar som han aldrig träffat.

Hur tycker du att du framställts i programmet?

– Många veckor har varit jobbiga att se. Som när jag bråkade med Tanja. Då var jag väldigt full och missuppfattade allting, jag minns ingenting av det. Det ångrar jag mest, hur jag betedde mig mot henne.

När de skulle spela in introt till programmet möttes han av ett pokerbord.

– De har målat upp mig som spelare sedan dag ett. Jag tänkte att jag skulle ha Maltes intro, jag ville ligga i en hängmatta och softa. Men jag fick spela spelet i stället.

Vad ska du göra för vinstpengarna?

– Jag tror att jag ska köpa en lägenhet i Helsingborg där jag bor och driver bar och restaurang. Jag lägger mestadels av pengarna på det, och sen kanske jag köper lite onödigt dyra kläder.

Skulle du kunna tänka dig att vara med igen?

– Vet inte. Man kanske ska sluta när man är på topp.

Foto: Viaplay & Viafree
Diana Moseni i ”Paradise hotel”

Diana säger till Aftonbladet att det är ”skönt på ett sätt” att finalen är över.

– Det är hatkärlek. Det är kul att det är över men ändå tråkigt. Det är jättetråkigt att det har blivit någon slags tradition att någon ska slänga kulan. Vi båda har varit där sedan dag ett och vi båda förtjänar att vinna och stå där.

Även om de båda vann tror hon ändå att många ser Sebastian som den stora vinnaren.

– Jag blir väldigt beskviken när jag tittar på kulceremonin och jag ser att det var så många som peppade till att han skulle slänga den fastän han hade inställningen att han inte ville det.

Kan du trots det känna dig som en vinnare?

– Det gör jag, det gör jag på ett sätt. Jag har varit mig själv hela vägen och visat känslor och skickat ut de flesta killar och fått vänner jag aldrig kommer att glömma. Jag har varit lojal och ärlig trots att det är ett psykologiskt spel som handlar om att ljuga och manipulera. Och ändå vann jag, det hoppas jag betyder någonting.

Hur ser din och Sebastians relation ut i dag?

– Bra, vi är vänner. Det är ”no hard feelings”. Jag var ledsen väldigt länge på grund av att han svurit på sin sjuke morfar. Men det var ett år sedan vi spelade in.

”Paradise hotel” sänds på Viaplay & Viafree.

Foto: Viaplay & Viafree
Sebastian Månsson.
Publicerad:

LÄS VIDARE