Pappans fina tal – under Avicii-hyllningen i Friends arena

Klas Bergling: ”Förverkligat Tims dröm”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

På torsdagskvällen hyllades Avicii med en jättekonsert i Friends arena.

Pappa Klas Bergling som befann sig på plats valde att framföra ett känslosamt tal till sonen.

– Vi saknar Tim men han finns hos oss här ikväll genom sin musik, sa han från scenen.

Över 58 000 människor samlades i Friends arena för att ta del av hyllningskonserten till Tim ”Avicii” Bergling.

Under kvällen framfördes den svenska dj-stjärnans största hits med hjälp av ett mäktigt 30-mannaband och flera världsstjärnor som David Guetta, Kygo, Aloe Blacc och Adam Lambert befann sig på plats.

Under konserten valde Tim Berglings pappa, Klas Bergling, även att hålla ett känslosamt tal till sonen.

– Tack kära publik för er fantastiska uppslutning på Friends arena ikväll och för att ni skapar positiv energi, kärlek och värme som blir oförglömlig även för alla som ser konserten på tv och sociala medier världen över, inledde han.

1 av 3 | Foto: NILS PETTER NILSSON
Klas Bergling i Friends arena.

Tackade alla medverkande

Han passade även på att tacka alla som varit inblandade i projektet – från dj:s och sångare till alla de personer som arbetat bakom scenen.

– Samtliga har arbetat hårt med ett gemensamt mål, att göra denna kväll till en musikfest, hyllning till Tim och hans musik. Tillsammans har ni alla gjort hyllningskonserten möjlig och förverkligat Tims dröm att få sin musik spelad live med ett stort band.

Hyllningskonserten arrangerades av stiftelsen Tim Bergling Foundation, en stiftelse som startades efter att Tim Bergling gick bort i april förra året, och samtliga intäkter går till projekt och initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention.

”Han finns hos oss här ikväll”

Under sitt tal berättade Klas Bergling att Tim Bergling Foundation nu har startat ett treårigt samarbete med organisationen Mind, dit man kan ringa om man mår dåligt.

– Vi vet genom forskning att ett medmänskligt samtal hjälper i svåra stunder och vi hoppas också att vårt arbete skall bidra till att det bli lättare och mer naturligt att ta hjälp i tid, kunna prata med vänner och familj när man har problem, istället för att behöva bära dem ensam.

Han berättade också att den 5 december från och med nu kommer bli den officiella dagen då stiftelsens arbete, och minnet av Tim Bergling, uppmärksammas.

– Vi saknar Tim men han finns hos oss här ikväll genom sin musik, avslutade han innan han lämnade scenen.

Publicerad:

LÄS VIDARE