Ganska så spännande ny Beck-film

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Beck: Utom rimligt tvivel

Regi Pontus Klänge, med Peter Haber, Jennie Silfverhjelm, Martin Wallström, Måns Natanaelson, Anna Asp, Elmira Arikan, Jonas Karlsson, Ann-Sofie Rase, Ingvar Hirdwall.


FILMRECENSION. Dags för ännu en Beck-film.

Och förutom att det känns som att träffa gamla kompisar när man möter polisgänget, så är nya filmen ganska så spännande.

THRILLER. Andra filmen i nya omgången av Beck-filmer. Nummer 40 i ordningen. Samma regissör som till 39:e filmen ”Undercover” (Pontus Klänge), men ny manusförfattare, Veronica Zacco, som senast varit huvudförfattare på TV 4/C More-serien ”Top dog”. De två kommande filmerna som släpps efter nyår har regisserats av Lisa Ohlin. Kanske välbehövligt med någon som normalt inte jobbat så mycket i genren, det kan stilmässigt bli lite förutsägbart.
Jennie Silfverhjelm fortsätter att imponera, hon blir allt mer självklar som polisgängets nya chef Alex Beijer. Peter Habers titelroll Martin Beck står inte i centrum längre, men Haber är tryggheten själv i alla scener han är med i. Ingvar Hirdwall är förstås med som grannen på balkongen.
Måns Nathanaelsons och Martin Wallströms poliser hamnar i stället i centrum i samband med att de hittar ett lik i bagageluckan på en bil. Mördaren verkar vara ovanligt kallblodig, men sedan visar sig inget riktigt vara vad man först tror. Mer ska inte avslöjas, går man in djupare i intrigen, är det svårt att inte berätta för mycket och förstöra spänningen. För det är ganska spännande.
Görel Crona, Amanda Jansson och Magnus af Sandeberg har viktiga biroller.

Filmen visas på C More.

Publicerad:

LÄS VIDARE