Baby Yoda, socialt distanserad Emmygala och charmig norsk kriminalare

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
”The mandalorian”, Jimmy Kimmel och ”Livstid”.
Foto: Disney/Jeff Lipsky, ABC/Lars Vestergaard, Monster.
”The mandalorian”, Jimmy Kimmel och ”Livstid”.

VECKANS STREAMINGTIPS Äntligen får svenska tittare spana in Baby Yoda i ”Star wars”-serien ”The mandalorian”. Jimmy Kimmel leder årets annorlunda Emmygala. Och norska livstid är en ganska festlig kriminalare.

The mandalorian


50 år gamla ”Baby Yoda” har du säkert redan sett, eftersom den lille krabaten mer eller mindre välte internet med sin söthet när ”Star wars”-serien ”The mandalorian” (som alltså utspelar sig mellan ”Jedins återkomst” och ”The force awakens”) hade premiär i USA förra hösten. Men den gröne bebisvarelsen är inte det enda som är sevärt i Jon Favreaus rymdvästern, som är nostalgiskt retro och futuristisk på samma gång. Pedro Pascals ensamma, Clint Eastwood-liknande prisjägare är än så länge en lite väl obskyr hjälte, men snyggt, kul och underhållande är det här ändå, med ett Emmynominerat ledmotiv av svenske Ludwig Göransson. Säsong två kommer den 30 oktober.
Disney+. Nya avsnitt på fredagar


Emmygalan 2020


Äntligen Emmygala! Årets upplaga, som leds av Jimmy Kimmel, kommer att bli speciell, socialt distanserad och virtuell i och med coronapandemin, och det som har sagts är att galan ska komma hem till stjärnorna, eftersom stjärnorna inte kan komma till galan. Vilket bäddar för en annorlunda och avslappnad hemma hos-upplevelse. HBO:s djärva och komplicerade ”Watchmen” och mästerliga ”Succession” leder välförtjänt nomineringsligan, och andra favoriter att hålla en tumme för är ”Schitt's Creek”, ”Unorthodox”, ”Unbelievable” och ”Normal people”. TV4 Play livestreamar galan med start klockan 02.00 natten mot måndag, men den går även att se i efterhand.
TV4 Play. Natten mot måndag

Foto: 72nd Emmy Awards.

Livstid


Den här lite kitschiga norska kriminalserien håller egentligen ingen superkvalitet, men lyckas för att den inte heller tar sig själv på så vansinnigt stort allvar, och underhåller med kvick dialog och sköna musikval. Tone Beate Mostraum är vinnande i huvudrollen som den högst kompetenta men lite oortodoxa mordutredaren Victoria Woll, som 15 år framåt i tiden (en framtid som vi då och då ser snuttar av) sitter fängslad på livstid, med tjockt gammelsmink. Varför sitter hon där? Ledtrådar ges i de utredningar som hon och hennes team gör i nutid.
SVT Play


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE