Egyptiska myndigheter: Ett ljud hördes innan kraschen

Publicerad 2015-11-07

23 minuter och 14 sekunder efter att planet lyft från Sharm el-Sheikh kraschade det och alla passagerare dog.

På inspelningar från svarta lådan hörs ett ljud sekunderna innan planet exploderade i luften. Man försöker nu identifiera det ljudet, avslöjar egyptiska myndigheter under en presskonferens.

224 personer, främst ryska turister, dog när planet kraschade i Sinai förra helgen.

Under lördagseftermiddagen höll egyptiska myndigheter en presskonferens om flygolyckan.

Där berättades att flygplanet fortfarande var stigande när kraschen skedde – exakt 23 minuter och 14 sekunder efter att det lyft. Planet bröts itu uppe i luften. Vrakdelar har hittats på en area av flera kilometer.

Men man vet ännu inte vad som låg bakom kraschen.

Svarta lådan registrerade ett ljud

Enligt en talesperson från egyptiska myndigheter kan man på inspelningar från den svarta lådan höra ett ljud precis innan kraschen. Det ljudet försöker man nu utreda vad det kommer ifrån.

Egypten har även gått igenom det filmmaterial som finns från säkerhetskameror på flygplatsen vid Sharm el-Sheikh för att se om dessa visar misstänkt aktivitet, enligt Reuters.

Källor till nyhetsbyrån AFP har tidigare uppgett att data från den svarta lådan visar att en bomb som exploderade på planet låg bakom olyckan.

Både Ryssland och Storbritannien har stoppat alla kommersiella flygningar, tiotusentals brittiska och ryska turister är nu strandade i Sharm el-Sheik.

Följ ämnen i artikeln