Sköt ihjäl man i Fisksätra – döms till sex års fängelse

Publicerad 2022-07-21

Sju personer åtalades efter att en man skjutits till döds i Fisksätra tidigare i år.

Nu döms en 18-årig man för mordet och sex av de åtalade döms för inblandning.

Den 18-årige mannen döms till sex år och två månaders fängelse.

Det 19-årige mordoffret sköts till döds efter ett bråk vid ett torg i Fisksätra i Nacka kommun i Stockholm den 9 februari i år.

Den 9 februari uppstod ett bråk vid ett centrumtorg i Fisksätra i Nacka kommun. Bråket slutade med att en man sköts ihjäl och händelseförloppet fångades på övervakningskameror från platsen.

Flera av de misstänkta kunde då identifieras via filmer.

Polisen på plats när den 19-årige mannen sköts till döds efter ett bråk på torget i Fisksätra i Nacka kommun.

Sju personer åtalades för inblandning i mordet varav en 18-årig man är misstänkt för mord. Sex av dem åtalades för grov misshandel.

På torsdagen meddelade tingsrätten domen. En 18-årig man döms för mord för att ha skjutit offret i halsen och grovt vapenbrott.

Fyra av dem döms för ofredande. Två av de åtalade döms för misshandel.

”Ringa ålder beaktas”

”Vid straffmätningen har N.Ns ringa ålder beaktats”, står det i domen.

Vidare står det:

”För en person som har fyllt 18 år får straffvärdet för den brottslighet som det nu ska bestämmas påföljd för bedömas motsvara fängelse i arton år sex månader”, står det i domen.

Påföljden för de andra blev dagsböter och skyddstillsyn för en av dem. För en av männen som dömdes för misshandeln blev påföljden ungdomsvård.

I åtalet framgår det att det vapen som användes för att skjuta offret hittades laddat och gömt tillsammans med patroner.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var den ihjälskjutne en 19-åring hemmahörande i Örebro län. Han ska ha tillhört en kriminell gruppering i Vivalla men ingick inte i ledarskiktet, uppger Aftonbladets källor.

Modifierat tårgasvapen

Enligt åtalet ska personerna ha fört ut mannen från ett köpcentrum och omringat honom.

Därefter misshandlade de offret. I samband med bråket ska 19-åringen ha dragit en kniv och skadad en annan person. Därefter sköts han till döds.

I åtalet framgår det att 18-åringen var den som sköt offret med en pistol. Vapnet var ett modifierat tårgasvapen med höganslagsenergi och försett med lasersikte.

Enligt utredningen ska vapnet som användes ha hittats gömt tillsammans med patroner bakom en list i samma trappuppgång som den lägenhet som den mordmisstänkte befann sig i efter mordet och före gripandet.

Följ ämnen i artikeln