En häktas för medhjälp till mordet på Karolin Hakim

Av: Felix Blom

Publicerad:
Uppdaterad:
Bilden från mordtillfället i augusti förra året visar den man som misstänks ha skjutit Karolin Hakim.
Foto: POLISEN
Bilden från mordtillfället i augusti förra året visar den man som misstänks ha skjutit Karolin Hakim.

Den man som tidigare greps för medhjälp till mordet på småbarnsmamma Karolin Hakim i Malmö den 26 augusti har idag häktats vid Malmö tingsrätt.

Det var under onsdagseftermiddagen som beslutet om att den 23-åringen skulle häktas för medhjälp till mord. 23-åringen greps i mitten av augusti.

Mordet på den nyblivna småbarnmamman inträffade på Sergels väg en måndagsförmiddag i början av augusti. Efter skottlossningen sågs en mörkklädd man springa mot en en silvrig bil som stod och väntade på honom.

Höll sitt barn i famnen

Polisen gick senare ut med bilder föreställande mannen och bilen vilket lett till att två andra personer, båda i 20-årsåldern kunde gripas. De bägge 20-åringarna ska enligt polisen haft kopplingar till bilen. Efter gripandet försattes de däremot på fri fot, fortfarande misstänkta för inblandning i mordet.

Karolin Hakim höll, enligt vittnen, sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten på gatan i stadsdelen Ribersborg. På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

23-åringen är den tredje i raden av misstänka för inblandningen i mordet.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE