Stora störningar i tågtrafiken

Publicerad 2024-02-15

Växelfel och signalfel orsakar stora störningar i Stockholms tågtrafik under torsdagen.

Problemet beror på att reservdelar saknas.

– Det finns i nuläget ingen prognos när det ska vara åtgärdat, säger Felicia Danielsson på Trafikverket.

Strax efter klockan 22 på onsdagskvällen inträffade ett signalfel vid Solna som orsakar flera förseningar och inställda tåg.

– Det har gått en säkring och vi har ingen reservdel på lager så vi jobbar just nu med att få tag i en. Men det finns i nuläget ingen prognos när det ska vara åtgärdat, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Informationen uppdateras efter hand.

– Man kan hålla koll på vår hemsida. Är det så att ens tåg ställs in får man ta kontakt med sitt tågbolag för att se vad som gäller. Det kan handla om att man får en annan avgång, säger Felicia Danielsson.

Stora störningar i Stockholms tågtrafik. Arkivbild.

Pendel- och tunnelbanetrafiken påverkas

Sedan 17.30 igår är det dessutom växelfel mellan Södertälje syd och Flemingsberg och vissa tåg går en annan väg.

– Även där har de haft problem att få fram en reservdel. De lyckades inte få den på plats under natten och arbetet med att byta ut den kan påverka trafiken ännu mer. Det kan vara så att de byter ut den under natten, men vi har ingen prognos där heller, säger Felicia Danielsson.

SL skriver att pendeltåg mellan Södertälje och Uppsala påverkas av signalfelet, samt pendeltåget mellan Märsta och Södertälje.

Det var även stopp på tunnelbanans röda linje 13 under morgonen på grund av ett växelfel. Men strax efter 8.30-tiden var det problemet löst.

– Trafiken rullar på som vanligt där även om det inledningsvis var några förseningar och inställda tåg, säger Natalie Nordenswan, presskommunikatör på SL.

Följ ämnen i artikeln