SJ har släppt julbiljetter

TT

Publicerad 2023-10-18

SJ har släppt biljetter ändra fram till påskhelgen. Arkivbild.

Nu går det att boka tågbiljetter med SJ för vintern och ända fram till påsk. Men vissa sträckor är fortfarande under planering.

Det är resor mellan den 10 december och 8 april som SJ nu släpper för försäljning. Det innebär att den som vill boka resor för jul, sportlov och påsk kan göra det.

Men för den som går in och söker resor bland annat till Åre över jul möts av beskedet att vissa avgångar inte går att boka.

– Om resan innefattar byte kan det handla om att det andra bolaget inte har släppt sina biljetter, säger Martina Nord, presskommunikatör på SJ.

– På vissa resor som bara trafikeras av SJ kan det bero på att vi inte fått all planering av Trafikverket, säger hon.

Samtidigt med biljettsläppet meddelar SJ att de kommer att byta bokningssystem under våren. Det kommer bland annat innebära att de kan släppa biljetter för längre försäljningsperioder än tidigare.

Under en övergångsperiod kommer den som bokar biljetter med avgång från den 29 januari inte kunna välja alternativet ombokningsbar biljett. Alternativen blir istället ”återbetalningsbar” och ”ej återbetalningsbar” biljett.

En biljett i kategorin som kan återbetalas ger enligt SJ kunden rätt att avboka sin resa och få pengarna tillbaka om avbokning sker före tågets avgång.

Följ ämnen i artikeln