16-åring begärs häktad efter morden i Tullinge och Västberga

Publicerad 2023-10-16

Den 16-årige pojke som greps efter dubbelmordet i Tullinge i fredags misstänks även för mordet på en småbarnspappa i Västberga ett dygn tidigare.

Han begärs nu häktad för tre mord, det uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

I Tullinge avlossades flera skott i en villa och två kvinnor dog under natten till fredag. Samtidigt befann det sig barn i villan. En 16-årig pojke greps samma natt av polisen när han befann sig i en taxi. Vid stoppet försökte 16-åringen springa från platsen men greps. I bilen hittade polisen ett automatvapen och på 16-åringen hittades ett magasin.

Under dagen meddelar Åklagarmyndigheten att pojken begärs häktad för dubbelmordet, sam grovt vapenbrott.

Sköts i sitt hem i Västberga

Ett dygn tidigare sköts en småbarnspappa till döds i sitt hem i Västberga. Hans hustru och ett barn skadades också under skjutningen. Den 16-åriga pojken begärs nu även häktad för det mordet, samt grovt vapenbrott.

”Mannen begärs även häktad för mord och försök till två mord, samt för grovt vapenbrott efter en skottlossning i ett villaområde i Västberga natten till torsdag den 12 oktober.”, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Högre misstankesgraden

Enligt åklagaren kommer han begäras häktad på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, för båda händelserna.

– En person kommer begäras häktad misstänkt för mord i båda fallen, Tullinge och Västberga, säger åklagaren Mats Ihlbom som leder förundersökningen om mordet i Västberga.

Enligt åklagaren kommer det även handla om flera andra brottsrubriceringar. I nuläget vill inte åklagaren kommentera om fler har frihetsberövats i ärendet.

Polisavspärrningar i Tullinge.