44-åring försvunnen i en vecka

Särbon Maria: ”Vår dotter saknar honom jättemycket”

Uppdaterad 2021-05-23 | Publicerad 2021-05-21

En 44-årig man har varit försvunnen sedan i helgen och hans bil har hittats i Årjäng.

Särbon Maria och deras dotter har väntat i en vecka på att mannen ska komma hem igen.

– Ju fler timmar det går – desto mer förtvivlad blir jag, säger Maria till Nya Wermlands-Tidningen.

Senaste gången mannen träffade sin familj var i lördagen den 15 maj. Han och Maria är särbos, och tillsammans har de en 1,5 år gammal dotter.

Snart en vecka har gått sedan lördagen, den 15 maj. Polisen hittade nyligen hans bil i Årjäng, och oron växer hos särbon Maria.

– Ovissheten är värst. Jag vet inte vad jag ska tro, ärligt talat. Men ju fler timmar det går – desto mer förtvivlad blir jag. Och vår dotter saknar honom jättemycket. Hon frågar efter honom hela tiden, säger Maria till Nya Wermlands-Tidningen.

Mannen och Maria bor väldigt nära varandra. Till NWT säger hon att hon kan se över till parkeringen där han brukar ställa sin bil. På lördagskvällen var han hemma med sin familj. Allt var som vanligt, och Maria säger att han somnade i hennes soffa.

– Han vaknade till någon gång mellan åtta och nio på kvällen. ”Oj, vad trött jag är, nu går jag hem”, sa han. ”Ja gör det”, sa jag, säger Maria till NWT.

Polis.

Sökinsats inledd

Maria har varken hört av eller sett honom, sedan dess.

När Maria vaknade vid femtiden på söndagsmorgonen stod hans bil inte kvar på parkeringen, mitt emot Marias hem.

Bilen hittades senare i Årjäng, skriver NWT. Enligt Maria var bilen låst och larmad, med flera av hans tillhörigheter kvar i bilen.

Bland annat säger hon att dotterns bilbarnstol låg slängd i bakluckan på bilen, vilket väckt hennes misstanke.

– Är det nåt han är rädd om är det vår dotters saker. Hade han vetat att fler skulle sitta i bilen hade han tagit in barnstolen, säger Maria.

Mannen har anmälts som försvunnen, och den 20 maj gick polisen ut med en efterlysning, med namn och bild. På sin hemsida skriver polisen att alla iakttagelser och all information är av intresse. Enligt polisens uppgifter var han senast synlig i centrala Årjäng helgen den 15–16 maj.

NWT skriver också att en förundersökning gällande människorov har inletts.

Även Missing People har gått ut med en efterlysning på sin hemsida.

Följ ämnen i artikeln