Julkupp mot däckfirma – 50 000 i belöning

Utlyser belöning till vittnen efter spektakulär stöld i Arlandastad – okända gärningsmän forcerade vägg

Publicerad 2018-12-24

Gärningsmännen lurade övervakningskamerorna, bröt upp väggen till däckfirman, och försvann med godset.

Nu går ägaren ut med en belöning på 50 000 kronor till den som kan lösa stöldkuppen.

– Vi vill veta vilka idioter som gör något sådant, speciellt före julafton, har man inget hjärta? säger marknadschefen Jorge Castro.

Inbrottet mot däckfirman ABS Wheels inträffade under natten mot julafton.

Gärningsmännen klippte först upp en bit av staketet runt företagets centrallager i Arlandastad, norr om Stockholm. Genom det uppklippta hålet kröp de sedan fram till lagerbyggnaden. Där bröt de upp den yttre plåtväggen – och sedan forcerade sig igenom väggen.

Enligt företaget lurade gärningsmännen övervakningskamerorna.

– Just där de gått in finns ingen övervakning alls. Det är lite skrämmande hur de vetat om det. För det finns bara en enda fläck som övervakningskamerorna inte täcker, säger Jorge Castro, marknadschef på ABS Wheels.

Det var på måndagskvällen okänt vad gärningsmännen exakt fick med sig.

– Just nu vet vi inte värdet på vad de fick med sig utan vi kommer titta i lagersystemet för att kolla exakt vilka däck det handlar om, säger Castro.

”Tipsaren från pengarna”

Ingen är gripen misstänkt för kuppen. Men däckföretaget utlyser nu 50 000 kronor till den som lämnar information som leder polisen till ett gripande.

– Det känns riktigt irriterade och jobbigt, speciellt för ägaren som får samtal om det här på julaftonsmorgonen. Och anledningen till att vi går ut med belöningen är att vi vill veta vilka idioter som gör något sådant, speciellt före julafton, har man inget hjärta? säger Castro.

Man uppmanar allmänheten att ringa polisen på 114 14 om man vet något om inbrottet eller gjort iakttagelser vid området.

– Vi vill jättegärna ha alla former av tips och hjälp – leder det till något gripande så får tipsaren pengarna.

Följ ämnen i artikeln