Foto: GUY SMALLMAN

Polisens stil stal uppmärksamheten vid hatmarsch

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: GUY SMALLMAN

NYHETER

Högerextrema English Defence League marscherade genom London.

Hundratals poliser stod vakt.

Och en av dem blev en nätfluga.

Här är polisen hela England twittrar om.

Den islamofobiska och högerextrema organisationen English Defence League, EDL, marscherade under söndagen genom ett av Londons mest mångkulturella områden, uppger Daily Mail.

#hipstercop

Hundratals poliser kallades in eftersom EDL-anhängare och antirasistiska demonstranter drabbat samman. Men en polisman har i efterhand hamnat i fokus.

Han kallas ”Hipstersnuten” för sin välskötta ansiktsbehåring och har fått brittiska twittrare på sitt allra vitsigaste humör, enligt Daily Mail.

Till exempel twittrar Robin Grainer ”Jag föredrog demonstranternas tidigare grejer”, som en blinkning till den med hipsters nära kopplade förkärleken till svåråtkomliga och smala saker.

Kritik mot polisen

Eoghan McDermott är inne på samma tema: ”Mitt favoritupplopp? Du har förmodligen inte hört talas om det”.

Användaren Baethoven är vassare i tonen och lägger också in en dos kritik mot polisen i sin #hipstercop-tweet: ”Jag brukade stoppa och kroppsvisitera ett oproportionerligt antal unga svarta män innan alla började göra det”.

Och som avslutning på skämtexemplen kan twittraren Jeezy Creezy få stänga med en ordvits: ”Andra poliser kanske är grisar, #hipstercop är pulled pork”.

Publicerad: