Misstänkta kvinnan bröt ihop vid tal om barnen

Uppdaterad 2014-12-03 | Publicerad 2014-11-19

KARLSKRONA. Den 31­-åriga kvinna som tillsammans med sin man misstänks ha dödat åttaåriga Yara bröt i dag ihop i rätten.

Hon är orolig för sina barn och kräver att mannen släpps.

– Släpp min man och avrätta mig, sa kvinnan och grät.

Mordrättegången mot det par som misstänkts har dödat 8­-åriga Yara Alnajjar gick under onsdagen in på sjätte dagen. Under förmiddagen ställde advokaten frågor till den misstänkta 31­–åriga kvinnan. När han började tala om parets två biologiska barn bröt kvinnan ihop.

Upprörd över barnen

Hon var upprörd över att barnen är omhändertagna av socialen. Kvinnan satte huvudet i händerna och började gråta.

– Släpp min man och avrätta mig. Så kan min man ta hand om barnen, sa kvinnan.

Det har framkommit uppgifter i utredningen om att Yara inte fick tillräckligt med mat hemma. När advokaten tog upp detta började kvinnan prata om att de brukade handla mycket mat.

– Min man handlade alltid stora kartonger. Han köpte inte ett bröd utan tjugo åt gången.

”Sa nej till hjälp”

Hon förnekar också att Yara skulle ha använts som piga i familjen. Vittnen bland grannarna i huset har uppgett att det var den åttaåriga flickan som fick ta hand om hela familjens tvätt och gå ut med sopor.

– Yara frågade om hon fick hjälpa till. Men jag sa nej. Det hände bara ibland att hon hjälpte mig att hämta tvätten, sa kvinnan.

Kvinnan bedyrade sin oskuld under hela förhöret. Hennes förklaring är att någon annan har skadat Yara innan hon kom hem den eftermiddagen. Och att Yara skulle ska ha gått och lagt sig direkt.

Utsatt för kraftigt våld

Både mannen och kvinnan är misstänkta för att ha dödat flickan. I det rättsmedicinska utlåtandet står det klart att flickan utsatts för mycket kraftigt våld. Aftonbladet har tidigare berättat att mannen i familjen delvis har skyllt flickans död på sin fru. Hon ska ha varit inne hos flickan och kommit ut med en blodig brödkavel. När flickan inte visade några livstecken ska kvinnan ha försökt väcka henne genom bära ut henne till badrummet och spruta vatten på henne.

Mannen har sagt att han har filmat det förloppet med sin mobilkamera. Åklagaren kommer använda filmen som bevis i rättegången.

Efter lunch fortsatte förhöret med kvinnan och under eftermiddagen vittnar en röntgenläkare om vilka skador flickan hade.

Aftonbladet finns på plats och bevakar rättegången hela onsdagen.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln