Kusliga sms:et upptäckt efter Bataclan-attacken

Publicerad 2015-11-18

I en papperskorg i närheten av rockklubben i Bataclan har en mobil hittats.

Där kunde polisen läsa sms:et en terrorist skickat innan de gick in och mördade 89 människor.

”Nu kör vi”, stod att läsa, enligt Reuters.

Klockan 21.42 skickades sms:et.

Strax därefter klev terroristerna in på Eagle of Death Metal-konserten och påbörjat massakern där 89 människor miste livet.

”Nu kör vi”, hade någon skrivit och skickat iväg innan mobiltelefonen dumpades i en papperskorg, vilket franska Mediapart rapporterat. Uppgifter som källor bekräftat för nyhetsbryån Reuters.

Fick spår

Det var efter att man kunnat granska trafik från mobilen som polisen till slut fick upp spåret mot ett hotellrum i stadsdelen Alfortville, sydost om centrala Paris.

Där hade Salah Abdeslam och hans döda bror Ibrahim suttit och förberett attacken. I rummet hade man haft datorer och det hittades både kanyler och hämtpizza.

På mobiltelefonen som hittades vid Bataclan ska polisen även ha funnit detaljerade ritningar över konsertlokalen.

Gripna och dödade

Det är i nuläget oklart om det är med hjälp av den funna mobilen som polisen leddes till den lägenhet i Saint-Denis där man under onsdagen gjort ett omfattande tillslag.

Där har sju personer gripits, samtidigt som en kvinna har bekräftats död efter att ha utlöst någon typ av bombbälte. Ytterligare en person har dödats, men ingen identitet har lämnats varken på döda eller gripna.

Fem poliser uppges ha blivit lindrigt skadade i räden, enligt Le Monde. En polishund som hade skickats för att rekognosera förhållandena vid lägenheten dödades.

Insatsen mot lägenheten hade inletts redan vid 04.30 på morgonen och var avslutad först drygt sju timmar senare, vid 11.40-tiden.

ANNONS