Vinterspelen växer efter fjolårssuccén

Publicerad:
Förra året arrangerades Vinterspelen för första gången.
Foto: Emma Gunnarsson/Malmö stad
Förra året arrangerades Vinterspelen för första gången.

NYHETER

Förra året lockades 50 000 besökare till Vinterspelen.

När evenemanget i år återvänder är det 200 kvadratmeter större.

– Rent fysiskt blev det lite trångt sist, då det blev mer folk än vad vi räknat med, säger Pontus Friberg, projektledare.

I mellandagarna är det återigen dags för Vinterspelen. Arrangemanget tog förra året plats för första gången och under tio dagar lockades 50 000 besökare till det 700 kvadratmeter stora tältet på Stortorget i Malmö.

Det beskrivs som en spel- och kulturfestival med rymdtema, där barn och unga har möjlighet att testa på olika spel.

Att Vinterspelen i år återvänder har i mångt och mycket att göra med hur fjolåret blev.

– Främst för att det var en succé förra året med väldigt mycket besökare. Det var populärt och uppskattat. Vi har alltid gjort någon form av arrangemang, antingen precis innan jul eller i mellandagarna, så att det händer nåt för Malmöborna, säger Pontus Friberg, projektledare på fastighets- och gatukontoret.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

”Ett tema som fungerade väldigt bra”

En av de stora skillnaderna jämfört med i fjol är att trängseln i år kommer att vara mindre. Kommunen meddelar nämligen att det uppvärmda tältet kommer vara 900 kvadratmeter stort.

– Det är ett lite större tält. Rent fysiskt blev det lite trångt sist, då det blev mer folk än vad vi räknat med, så nu är det 200 kvadratmeter större. Innehållsmässigt är det helt enkelt lite bredare, men allt har med spel och rymden att göra på olika sätt, säger Pontus Friberg.

Varför kör ni vidare på rymden som tema?

– För att det var ett tema som fungerade väldigt bra förra året. Det är också väldigt enkelt då alla kan relatera till det och det finns mycket spel kopplade till rymden. För den yngre målgruppen är det spännande och lekfullt med rymden.

Siktar på minst 50 000 besökare

Med ett större tält och ett bredare innehåll är förhoppningen att arrangemanget ska locka minst lika många besökare på årets vinterlov.

– Minst 50 000. Men nu har vi byggt det lite större så vi ska kunna hantera i alla fall 70 000.

I fjol ägde bland annat en av Malmö FF:s kvaltävlingar i e-sport rum under Vinterspelen, men när det gäller specifika händelser på årets spel är man än så länge hemlighetsfulla.

– Inom kort hoppas vi kunna gå med mer konkreta samarbeten och vilka som kommer.

Vinterspelen arrangeras i år 28 december - 5 januari, med undantag för 1 januari då det är stängt.

Publicerad:

LÄS VIDARE