Rekordmånga testar positivt på Kungsgärdets vårdcentral

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

Nästan var fjärde person testade positivt i centrala Uppsala förra veckan.

Det är den högsta siffran hittills.

Samtidigt sjönk antalet positiva svar i Gottsunda.

Antalet personer som testat positivt för covid-19 på Kungsgärdets vårdcentral i Uppsala har ökat varje vecka under den senaste månaden. Förra veckan testade 571 personer positivt, vilket är den högsta siffran någonsin.

– Det här visar att vi är i ett fortsatt högt besvärligt läge och att vi måste jobba lika hårt som vi gjort hela tiden för att få bukt på det här, säger Fredrik Settergren, verksamhetsområdeschef vid Nära vård och hälsa.

”Vi är medvetna om att smittspridningen ligger på en fortsatt hög nivå”, säger Fredrik Settergren, verksamhetsområdeschef vid Nära vård och hälsa.
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Vi är medvetna om att smittspridningen ligger på en fortsatt hög nivå”, säger Fredrik Settergren, verksamhetsområdeschef vid Nära vård och hälsa.

Antalet sjunker på andra håll

I Gottsunda, Nyby och Knivsta testade ännu fler positivt, procentuellt, även om antalet sjönk både i Gottsunda och Knivsta jämfört med föregående vecka.

I och med att drygt 500 respektive 60 personer testade sig på total på vårdcentralerna i områdena kan nedgången dock bero på tillfälligheter, anser Settergren.

– Man behöver tolka de här siffrorna med försiktighet eftersom det är relativt få personer som det handlar om. Det räcker med att några till testar positivt eller negativt för att procenten ska påverkas mycket. Men det är glädjande att det inte går åt fel håll.

Totalt testar runt 14,5 procent positivt just nu, men då är även personer som inte har symtom, men som testas i smittspårningssyfte inräknade. Vid vårdscentralerna är siffran generellt högre.

Publicerad:

LÄS VIDARE