Hundratal SAS-resenärer missade Arlandaflyg

TT

Publicerad 2021-12-19

Många resenärer missade sina flyg efter lördagens kökaos på Arlanda flygplats. Arkivbild.

Flera timmar långa köer uppstod till incheckning och säkerhetskontroller på Arlanda under lördagen. Förseningarna resulterade i att ett hundratal SAS-resenärer missade sina flyg, rapporterar SVT.

Lördagen var den första riktigt stora resdagen inför den stundande julhelgen. Detta i kombination med nya pandemirelaterade dokumentkrav och tätt packade avgångar under förmiddagen ledde till en rejäl flaskhals vid incheckningen på Arlanda.

Flygbolaget SAS gick ut och uppmanade sina resenärer att vara ute i extra god tid, men trots att många var på plats tre timmar innan avgång vittnade flera personer om att man missat sina plan.

Enligt SVT missade ett hundratal SAS-resenärer sina flyg från Arlanda under lördagen. Flygbolaget uppger för SVT att samtliga ska ha fått hjälp att boka om sina biljetter till andra flyg.

Enligt Ellen Laurin, pressansvarig på flygplatsbolaget Swedavia, var läget betydligt lugnare under söndagen.

– På lördagar är trafiken mycket mer koncentrerad på just förmiddagarna, då många vill resa. På söndagar är trafiken mer utspridd. För den som ska ut och resa är det viktigaste att hålla sig informerad via sitt flygbolag, säger hon.

Följ ämnen i artikeln