15-åring instängd och våldtagen

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-12

En 30-årig man från Sundsvallstrakten är häktad, misstänkt för olaga frihetsberövande och våldtäkt.

Offret är en 15-årig flicka, vars mamma är bekant med mannen.

Enligt åklagaren ska flickan ha blivit våldtagen upprepade gånger i mannens bostad.

– Det var mycket hänsynslöst, säger kammaråklagare Daniel Brodén till Dagbladet.

Lördagen den 27 oktober träffade flickan på den 30-årige mannen i trappuppgången. 30-åringen var ytligt bekant med flickans mamma och var på fest hos en granne.

– Mannen berättade att han kände rap-artisten Ken Ring, som råkar vara flickans största idol och de bestämde att hon skulle följa med honom hem för att prata mer, säger kammaråklagare Daniel Brodén.

Ken Ring skulle uppträda i Sundsvall helgen därpå och 30-åringen ska ha lovat flickan en träff med idolen.

Två offer

Tillsammans gick de till mannens lägenhet. Där ska flickan ha blivit attackerad, våldtagen och hållits fången i flera timmar. När flickan försökte ta sig ut, ska hon ha blivit hindrad av mannen som då fortsatte med övergreppen.

Först på morgonen släppte den 30-årige mannen henne.

– Han var väl färdig då och därför släppte han henne. Flickan var dock så chockad att hon inte kontaktade polisen förrän på måndagen, säger Daniel Brodén till Dagbladet.

Sedan cirka en vecka tillbaka är mannen häktad, misstänkt för våldtäkt samt olaga frihetsberövande. Han är även häktad för ytterligare en våldtäkt som han ska ha begått i juni i år. Även den gången ska våldtäkten ha skett i mannens lägenhet men i det fallet var offret en vuxen kvinna.

ANNONS