GUIDE: Så följer du rysarvalet 2022 i tv

Publicerad 2022-09-11

Riksdagsvalet ser ut att bli otroligt jämnt.

Så här följer du valet i tv på valdagen den 11 september.


 Se valresultatet 2022 här – följ rösträkningen live


  • Aftonbladets valvaka, från 18.00.
    Programledarna Cecilia Vaccari och Olivia Berntson guidar genom valkvällen med gäster, experter och analyser.
    Tidigare partiledarna Gudrun Schyman, Göran Hägglund, Lars Leijonborg och Åsa Romson gästar studion under kvällen för att tycka till och ge analys. Även Tone Schunnesson, Anna Björklund, Zina Al-Dewany, Benjamin Dousa, Ulrica Schenström och Anders Lindberg finns på plats för att ge skärpa och perspektiv.
  • Valvaka SVT1, från 18.15.
    Klockan 20.00 kommer den första indikatorn på hur valet har gått. Då släpper SVT Valu, den vallokalsundersökning som kanalen gjort sedan 1991. 10 000–15 000 väljare får anonymt svara på en enkät, där bland annat frågor om vilket parti de röstat på och vilken partiledare de föredrar ställts. Resultatet i undersökningen brukar stämma bra, i de senaste valen har det bara varit två partier där differensen varit mer än 1 procentenhet jämfört med det slutgiltiga valresultatet.
  • Valvakan TV4, från 18.00.
    Jenny Strömstedt och Tilde de Paula guidar tittarna genom valkvällen och natten. Sändningen fortsätter sedan dagen därpå fram till klockan 19.00, med uppföljningar och resultat från valet. Experter är bland andra Marcsus Oscarsson, Peter Esaiasson, Ann Tiberg och Ulf Kristoffersson.
  • Valvakna med Aftonbladet, från 06.30.
    Cecilia Benedelle och Nellie Håkansson programleder och experter och gäster ger tittarna analyser av valresultatet i livesänd tv på aftonbladet.se
Programledare är Olivia Berntsson, Cecilia Vaccari, Cecilia Benedelle och Nellie Håkansson.
Följ valresultatet 2022 i kommun, region och Sveriges riksdag
här

Följ ämnen i artikeln