Filippa Reinfeldt har fått nytt jobb

Publicerad 2014-12-19

Det tidigare landstingsrådet i Stockholm hoppade av politiken för drygt 1,5 månad sedan.

Nu ska Filippa Reinfeldt bli lobbyist hos vårdjätten Aleris:

– Det är oerhört spännande.

Efter höstens landstingsval petades Filippa Reinfeldt (M), 47, från posten som sjukvårdslandstingsråd i Stockholms läns landsting.

Fram tills nu har det varit oklart vad hon ska göra härnäst.

Hon är Aleris senaste nyförvärv – som lobbyist, avslöjar den privata vårdkoncernen, som ägs av Investor, i ett pressmeddelande.

”Djupa kunskaper”

Reinfeldt ska ha ansvar för affärsutveckling och lobbyverksamhet i bolagets koncernledning.

– Det är oerhört spännande att bli en del av Aleris och få fortsätta arbetet med att utveckla och stärka hälso- och sjukvården, nu på skandinavisk nivå, säger Reinfeldt i ett pressmeddelande.

Hon börjar sin nya tjänst 1 februari.

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna Filippa Reinfeldt till Aleris. Filippa har djupa kunskaper inom främst sjukvård men även inom omsorg. Hon har varit banbrytande i att utveckla uppföljning och kvalitet men också i att göra vården och omsorgen mer inriktad på patienters och brukares behov, säger Liselott Kilaas, Aleris koncernchef.

Senast under Almedalsveckan i fjol inför valet under hösten sågs Filippa Reinfeldt i Aleris monter.

Förlorade kampen

Alliansen lyckades behålla makten efter valet i Stockholms läns landsting men förlorade sin majoritet. I förhandlingarna förlorade Moderaterna och Reinfeldt posten som sjukvårdslandstingsråd till Folkpartiet och Anna Starbrink.

Filippa Reinfeldt kämpade in i det sista för att istället knipa posten som finanslandstingsråd. Dåvarande finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl hade länge varit ifrågasatt.

Men hon förlorade på målsnöret.

Rosdahl fick fortsatt förtroende. 22 röster mot Reinfeldts 20.

Strax därefter, i mitten av oktober, meddelade Reinfeldt att hon lämnar politiken. Fram tills dess har hon varit ett uppmärksammat sjukvårdslandstingsråd men ansvar för två miljoner människors vård.

Hon var tidigare gift med den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt (M).

Följ ämnen i artikeln