Staten vill ta Irakveteranen Darins ankor

Publicerad 2015-02-06

Darin Welker, 36, lider av posttraumatisk stress - och hans ankor får honom att må bättre.

Darin Welker, 36, lider av posttraumatisk stress efter att ha stridit i Irakkriget.

Hans sex ankor får honom att må bättre.

Men nu vill kommunen ta djuren ifrån honom.

Efter Irakkriget återvände Darin Welker hem till USA och West Lafayette, i Ohio, med posttraumatiskstress. Han fick avsked från armén på grund av sin besvär.

I mars i fjol skaffade 36-åringen 14 små ankungar som han tog hand om på sin gård, skriver AP.

Ankorna som han döpte till bland annat Bo, Lucy och Clyde fick honom att må bättre. Han säger att djuren hjälper honom att må bättre och lindrar hans psykiska sår.

Positiv effekt

Men trots att läkare har uppgett att ankorna verkar ha en positiv effekt på Darin Welkers välbefinnande vill hemkommunen Coshocton ta dem ifrån honom, skriver AP.

I oktober dömdes Welker för att ha brutit mot lagen genom att ha boskap inom stadsgränsen till cirka 400 kronor i böter. Myndigheterna anser inte att ankorna är att räkna som stöddjur som 36-åringen ska få dispens för av medicinska skäl. De anser också att det inte är bevisat att djuren fyller någon sådan funktion, skriver AP.

Darin har gett bort åtta av sina ankor men nu är myndigheterna ute efter hans sex kvarvarande fjäderfän.

Får bara ha två stöddjur

36-åringens juridiska ombud ber myndigheterna att visa lite medmänsklighet och hävdar att det är skadligare för alla att tvinga bort ankorna än att låta dem stanna.

I hans hemstad är det bara tillåtet med två stöddjur.

”Vi kan inte tillåta medborgare att bli undantagna polisens makt i kommuner och byar enbart baserat på deras egen utsago att deras agerande får dem att må bätter” skriver myndigheterna i sin skäl till att vilja ta Darins djur ifrån honom.

Darin Walker själv vill inte kommentera ärendet innan hans överklagande är avgjort, skriver AP.

Följ ämnen i artikeln