Bostadspriserna ökar i Malmö mitt i pandemin

Publicerad:
Uppdaterad:
Västra Hamnen i Malmö med Turning Torso och Västra Varvsgatan till vänster och Ribersborg ovan till höger.
Foto: Johan Nilsson/TT
Västra Hamnen i Malmö med Turning Torso och Västra Varvsgatan till vänster och Ribersborg ovan till höger.

NYHETER

Mitt i den rådande coronapandemin ökar bostadspriserna.

I Malmö har priserna för bostadsrätter och villor ökat med 3 procent den senaste månaden.

På ett år har villapriserna ökat med 10 procent.

– De flesta bostäder säljs snabbt samt till höga priser efter budgivning, säger Jesper Björnsson, mäklare på Fastighetsbyrån Malmö.

Enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik ökar bostadspriserna generellt i landet mitt i den rådande coronapandemin. I riket har villapriserna ökat med 10 procent på ett år, och samma gäller i Malmö. Den senaste månaden har priset ökat med 2 procent i riket och 3 procent i Malmö.

– De flesta bostäder säljs snabbt samt till höga priser efter budgivning. Marknaden fortsätter att, liksom de senaste månaderna, vara särskilt bra för villor, radhus och marklägenheter med uteplats på grund av det exceptionellt låga utbudet av villor, säger Jesper Björnsson, mäklare på Fastighetsbyrån Malmö i en skriftlig kommentar.

Medelpriset för villor i Malmö, räknat på de senaste tre månaderna, är 5 601 000 kronor. Detta är något högre än snittet för de senaste tolv månaderna, 5 200 000 kronor.

Foto: Fastighetsbyrån Malmö
Jesper Björnsson, mäklare på Fastighetsbyrån Malmö.

Vad gäller bostadsrätter i Malmö var snittpriset 32 268 kronor per kvadratmeter i september, enligt de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik. Priserna för bostadsrätter har ökat med 5,2 procent det senaste året, och hela 8,2 procent de senaste månaderna.

– I Malmö upplever vi en stark bostadsmarknad som tuffar på med en stabil prisuppgång. Det är högt intresse för de bostäder som vi lägger ut, säger Jesper Björnsson.

Dyrast är bostadsrätterna i Centrum, med ett snittpris på 41 673 kronor per kvadratmeter och Västra Innerstaden med 37 171 kronor per kvadratmeter.

Billigaste bostadsrätterna finns i Fosie-Oxie (17 161 kronor/kvadratmeter)och Rosengård-Husie (19 612 kronor/kvadratmeter)

Foto: Johan Nilsson/TT
Bostadsområde i Rosengård, ett av de områden där priset är lägst per kvadratmeter.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE