Efter förhör – mannen fortsatt anhållen

Publicerad 2014-12-11

Polis har under torsdagen hållit förhör angående det misstänkta dubbelmordet i Dalby.

Mannen i 30-årsåldern är efter förhören fortsatt anhållen. 

Och under torsdagseftermiddagen meddelade åklagaren att han ska begäras häktad.

Vid lunchtid på tisdagen höll polisen sitt andra förhör med den man i 30-årsåldern som under natten mot onsdag greps, misstänkt för två mord.

Mannen har sedan dess bara varit skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Efter förhören ska misstankarna ha stärkts och mannen är på sannolika skäl misstänkt för morden.

Förhöret avslutat

När torsdagens förhör var avslutat var mannen fortfarande inte frisläppt, enligt hans advokat Per Schånberg.

– Vi är färdiga med detta förhör. Jag tror att det räcker för i dag, men det kan man aldrig veta, säger Schånberg till Aftonbladet.

Han får inte kommentera utredningen mer eller vad som sagts i förhören. I stället är det åklagare Helena Lundström som sköter informationsutlämningen i fallet.

– Det är förundersökningssekretess som gäller, så ni får vänta på om åklagaren kommer att säga vad som hänt här under förmiddagen, säger advokaten.

Få detaljer

Varken polis eller åklagare har gått ut med fler detaljer om händelsen under natten mot onsdag då en mamma i 30-årsåldern och hennes nio månader gamla bebis hittades döda i Dalby stenbrott.

Händelsen rapporterades först vara en fallolycka vid 23-tiden på tisdagen, men blev under onsdagen en mordutredning.

Bland annat har man inte velat säga vem som larmade polisen eller vad det är som gjort att man misstänker att brott har begåtts.

Under torsdagen har polisens tekniker fortsatt arbeta vid mannens bostad, där man under onsdagen hade burit ut ett antal vapen och annan bevisning.

Aftonbladet söker åklagare Helena Lundström.

Följ ämnen i artikeln