Köpte sex samma dag som hans barn föddes

Syskon i förskoleålder låg och sov ett par meter bort

Publicerad 2022-12-12

Den medelålders ingenjören klädde av sig redan i hallen. Sedan hade han sex med en ukrainsk prostituerad medan hans lilla barn låg och sov ett par meter bort.

Samma dag som sexköpet skedde hade hans fru fött parets andra barn.

Följ ämnen
Ukraina

200 sekunders kartläggning visar att minst 50 män har köpt sex av ukrainska kvinnor i Sverige sedan kriget bröt ut. Enligt polisen är det en bråkdel av sexköparna som åker fast.

En av dem är en ingenjör i 40-årsåldern i Stockholmsområdet.

Polisen spanar på en lägenhetshotell där det förekommer sexhandel med ukrainska kvinnor. När en kvinna åker i väg i en taxi följer polisen efter.

När taxin stannar i ett bostadsområde kommer en medelålders man och möter kvinnan. Paret går genom ett skogsområde till mannens villa.

Polisen följer efter. När de kommer fram till villan ser de genom fönstret att en sexakt pågår. Då avbryter polisen brottet genom att ta sig in i huset.

”Ytterst olämpligt”

Där inne upptäcker patrullen att ett litet barn ligger och sover på en madrass på golvet, ett par meter från platsen där pappan hade sex med en prostituerad kvinna.

Socialjouren tillkallas.

I förhör berättar mannen att han tog av sig byxorna redan i hallen.

Ingenjören beställde hem en ukrainsk prostituerad.

På polisens fråga hur det kommer sig att han köper sex medan hans barn ligger och sover ett par meter längre bort svarar mannen att det är fruktansvärt dåligt och ytterst olämpligt.

Hustrun är inte hemma. Hon har fött parets andra barn samma dag som sexköpet skedde.

På skärmdumparna från mannens telefon varvas gratulationer från familjevänner med sms där mannen försöker boka prostituerade.

Slänger på luren

Mannen betalade den ukrainska kvinnan 2 000 kronor för en halvtimme.

Mannen är ingenjör och tjänade närmare 700 000 kronor 2021. Han döms till 36 000 kronor i böter.

När 200 sekunders Robert Aschberg ringer ingenjören för att fråga hur han tänker kring att köpa sex av en kvinna från krigets Ukraina slänger mannen på luren.


200 sekunder är Aftonbladets tv-program för snabba granskningar.

Robert Aschberg, Lindah C Mohlin och Katarina Norrgrann synar maktmissbruk, samtidsfenomen och enskilda fall som väcker känslor.

SÅ TIPSAR DU 200 SEKUNDER

Missa inte förra avsnittet av 200 sekunder!