Släktingar gripna i sökandet efter försvunnen fransk familj

Publicerad:

NYHETER

Familjen Troadec försvann i mitten av februari.

I dag greps två släktingar till pappan i familjen i Brest.

Enligt Le Monde är en av polisens teorier att mysteriet kan ha sin grund i en arvstvist.

1 av 5 | Foto: FRED TANNEAU / AFP

Den 16 februari upptäcktes att familjen Troadec var försvunna. Utredarna beskriver att det var som att ”kliva in i ett rum där tiden plötsligt stoppats” när de undersökte familjens bostad i en förort till Nantes.

Föräldrarna Pascal och Brigitte samt deras barn Sebastien, 21, och Charlotte, 18, var mystiskt borta.

I huset gjorde polisen en mängd olika fynd men inget som ledde till något genombrott i sökandet efter familjen. Det var först den här veckan som en joggare cirka 300 kilometer från familjens hem tog utredning in i nästa fas.

Under torsdagen hittade joggaren ett par byxor och en identitetshandling som tillhörde dottern Charlotte Troadec i skogen utanför kuststaden Brest. Polisen genomsökte området och gjorde fler fynd med kopplingar till familjen.

Under söndagen greps två personer – släktingar till försvunne pappa Pascal, uppger Le Monde.

Tidningens källor uppger att de gripna ska vara Pascals syster och hennes make. Ett motiv som utredarna nu arbetar med ska enligt tidningen vara att mysteriet har sin grund i en arvstvist inom Pascal Troadecs familj.

Gripande leder i en helt annan riktningen än vad utredarna först rapporteras ha trott. Inledningsvis saknades sonen Sebastiens bil och han pekades ut av poliskällor som misstänkt. Enligt APF:s uppgiftslämnare befarade polisen att Sebastien ”satt en makaber plan att göra sig av med sina familjemedlemmar, och kanske sig själv, i verket”.

Hans bil har nu också hittats på en annan plats, utanför en kyrka i Saint Nazare.

Nu heter det enligt Nantes-åklagaren Pierre Sennès att de söker en okänd person som misstänks för flera mord och flera fall av kidnappning, skriver Le Monde.

Ett 100-tal utredare arbetar i vad som beskrivs som ett ”exceptionellt fall”.

”Vad som är säkert i det här skedet är att fyra medlemmar i en familj är försvunna och att tre av dem har förlorat mycket blod” uppger Pierre Sennès i ett uttalande.

I huset upptäckte polisen stora mängder blod, dels orört blod och dels blod som någon försökt tvätta bort, vid husrannsakan. Den enda familjemedlemmen som inte lämnat blodspår i bostaden är dottern Charlotte.

Åklagaren Pierre Sennès säger att de är öppna för alla tänkbara scenarion i det här fallet och arbetar med ett ”öppet sinne”. Han uppger också att de utspridda spåren kan vara ett försök att vilseleda dem:

– Det är inte omöjligt att någon sysslar med en makaber lek för att försöka lura utredarna men vi är fokuserade på att nå vårt mål. Att avslöja sanningen bakom det här, säger Pierre Sennès enligt Le Monde.

Så sent som i fredags uppgav polisen att det inte är omöjligt att någon av de försvunna ännu är vid liv, uppger AFP.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN