Operation Norrsken rullar ut – hundratals poliser deltar

Av: Aftonbladets lokalredaktion

Publicerad:
Uppdaterad:
Rimfrost på Rosengård. Arkivbild.
Foto: Mikael Nilsson
Rimfrost på Rosengård. Arkivbild.

På tisdag förmiddag startade ännu en stor insats mot kriminella i Malmö. Runt 200 man, bland dem 80 poliser, rullade då mot Seved som första anhalt, tillsammans med personal från bland annat tullen och kronofogden.

Ett stort antal polisbilar väckte uppmärksamhet när man i dussintal körde kortege längs bland annat Amiralsgatan, rapporterar Sydsvenskan.

– Vi fortsätter hela dagen, kvällen och natten. Det här kommer att pågå i flera dagar, säger närpolischefen Andy Roberts till tidningen.

– Jag har förståelse för om allmänheten känner sig orolig när vi kommer så här många. De ska veta att det inte är något allvarligt som har hänt.

Knark och vapen

Precis som tidigare spärras fastigheter av medan bland annat trappuppgångar och förråd genomsöks, i jakt på gömda vapen och narkotika. Polisen söker också ett antal personer som är efterlysta och misstänkta för brott.

Enligt uppgift deltar 80 poliser just nu i insatsen. Antalet kommer att ökas till 100 uniformerade poliser i yttre tjänst under eftermiddagen och kvällen. Norrsken väntas pågå i flera dagar och kommer att beröra inte bara Seved utan väntas dyka upp även stadsdelar i Malmö, inte minst i närpolisområde Syd, till exempel Rosengård, Nydala och Hermodsdal.

Många nya poliser

För bara några dagar sedan hälsade regionpolischefen Carina Persson sammanlagt 122 nya polisaspiranter välkomna till verksamheten i Region Syd. En mycket stor del av aspiranterna tjänstgör nu i Skåne och 32 skickades direkt till Malmö.

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Andy Roberts, chef för lokalpolisområde Malmö Norr. Arkivbild.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild. Operation
Publicerad:

LÄS VIDARE