Facebook gör det lättare att glömma sitt ex

Publicerad 2015-11-20

Nya funktioner ska underlätta när par gör slut

När förhållandet tar slut kan det vara svårt att glömma och gå vidare på grund av att man fortfarande följer varandra i sociala medier. Nu tänker Facebook hjälpa sina användare med detta, skriver företaget i ett blogginlägg.

På torsdagen presenterade Facebook flera förbättringar i det sociala nätverket när det kommer till förhållanden som tar slut.

Företagets produktchef Kelly Winters berättade om flera nya funktioner i ett blogginlägg.

”När användare ändrar sin relationsstatus till att de inte längre är i ett förhållande kommer de få en uppmaning om att testa dessa verktyg”, skriver hon.

Flera olika funktioner

Det handlar om att slippa se sitt ex i Facebookflödet samt att reglera hur mycket av ens egna inlägg som exet kan se. Dessutom kan man med ett enkelt knapptryck ta bort fototaggningar där man medverkar på bild med sitt ex. Dessa bilder kommer då att försvinna från mappen ”foton på dig”.

Enligt Winters inlägg testas dessa funktioner i mobilen för amerikanska användare, men om användarna uppskattar ändringarna kommer det att införas i flera länder.

”Det här är en del av vårt pågående arbete för att utveckla verktyg för människor som går igenom svåra perioder i sina liv”, skriver hon.

Följ ämnen i artikeln