Familjen: ”Vi lever mitt i en mardröm”

Publicerad 2015-06-24

Berättar för SLA om sorgen efter Lisa Holm

Lisa Holm blev bara 17 år gammal.

Nu berättar familjen för Skaraborgs Allehanda om sorgen.

– Vi kan inte förstå, det känns så totalt meningslöst. Om och varför är frågor som hela tiden cirkulerar i våra huvuden. Detta är det absolut värsta som kan hända, vi lever mitt i en mardröm, säger familjen till tidningen.

Lisa Holm var försvunnen i fem dagar innan hon hittades död. Förutom polisen och de över tusen frivilliga hjälpte också någon i familjen hela tiden till i sökandet efter henne. Samtidigt fanns alltid någon annan i familjen kvar i huset. Om Lisa skulle komma dit.

Älskade att resa

Men hon kom aldrig hem.

– Vi hoppades in i det sista på att hon skulle hittas vid liv. Hoppet var verkligen det sista som övergav oss. Även om vi i dag vet, är vi som i en bubbla där vi ändå någonstans tror att hon ska komma hem igen, säger familjen till SLA.

Familjen beskriver Lisa Holm som glad, positiv och empatisk. Säger att hon älskade att resa och att hon drömde om att flytta till Australien för att läsa till arkitekt.

Tackar för stöd och hjälp

– Det är konstigt, men mitt i sorgen kan vi emellanåt stänga av vissa sinnen. Det är som om de skärmas av för att vi ska kunna gå vidare och leva för varandra i familjen. Och för Lisa. Hon skulle aldrig ha velat att vi bara satt här. Hon siktade alltid framåt, det vill hon att vi gör också, säger familjen till tidningen.

Familjen väljer att ge intervjun till SLA för att få kunna tacka Missing People och andra frivilliga som hjälpte till i sökandet liksom polisen som varit ett bra stöd.

Lisa Holm begravs den 7 juli i Säters kyrka. Trots att kyrkan är liten vill familjen att begravningen ska vara öppen för alla.

Följ ämnen i artikeln