Här hölls Julian gömd

Uppdaterad 2015-11-09 | Publicerad 2015-11-08

Här hölls Julian gömd.

Den lille pojken försvann bara fem år gammal. Nu avslöjas fler detaljer om kidnappningen som skakar USA.

– Verkligen? Är du säker? Verkligen?, utbrast mamman när polisen berättade att hennes son hittats vid liv efter 13 år.

När polisen ringde upp Julians mamma vågade hon först inte tro att det var sant.

I över ett decennium hade hon letat. Mängder av tips hade strömmat in till polisen och fått henne att hoppas förgäves.

– När hon till slut insåg att det var han blev hon exalterad, hon blev extatisk, säger Johnny Evans vid Vestavia Hills-polisen till The Washington Post.

Bytte namn på sig själv och sonen

Julian var fem år gammal när han försvann, en onsdagmorgon i augusti 2002. Hans pappa Bobby Hernandez, som inte hade vårdnaden om pojken, skulle lämna sin son på dagis. Men i stället misstänks han ha packat ner Julians babyfilt och gosedjur – en uppstoppad val – tömt sitt bankkonto och försvunnit med pojken.

Pappan bytte namn till Jonathan Mangina och började kalla sin son JJ, enligt Sky News.

Julian ska själv inte ha haft en aning om att polisen och hans mamma febrilt letade efter honom. Inte förrän han nylingen, nu 18 år gammal, skulle söka till college.

Skolpersonalen upptäckte att hans personnummer och namn inte stämde överens. Vid närmare efterforskningar upptäcktes det att pojken fanns i en databas över försvunna barn.

Förra fredagen fick FBI information om att en tonåring i Cleveland kunde vara den försvunne Julian. I måndags blev misstankarna bekräftade.

”Inte det minsta arg på min pappa”

Enligt Daily Mail la Julian, en månad innan polisen kontaktades, anonymt ut ett meddelande på Reddit där han förklarade att han nyss fått veta att han som barn blivit bortförd av sin pappa och bad om hjälp med hur han skulle hantera det. Det har dock inte verifierats att det verkligen är Julian som skrivit meddelandet.

– Jag är inte det minsta arg på min pappa. Jag minns att han brukade fråga mig: ”Om jag någonsin begick ett fruktansvärt brott, skulle du fortfarande älska mig?”. Det gör jag fortfarande, även efter att jag har fått veta allt, står det i det anonyma meddelandet.

Enligt polisen verkar Julian ha blivit väl omhändertagen. Han beskrivs som en välanpassad man och en ”väldigt duktig student”.

Mamman överlycklig

I ett uttalande säger mamman att familjen är överlycklig över att Julian har hittats i säkerhet och hon vill tacka för allt stöd hon fått genom åren.

– Jag har arbetat med det här i 25 år och jag har aldrig varit med om något liknande, säger polismannen Johnny Evans WVTM-TV.

– Det här är anledningen till att man aldrig slutar leta.

Julians pappa Bobby Hernandez ska höras i rätten den 12 november.

Följ ämnen i artikeln