Födelsedagen firas till havs

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-07

Madeleine tar med sig familjen och kompisgänget

Resan till havs sker med briggen Gerda, ett restaurerat 1800-talsskepp. Foto: Räddningshelikopter 996

Kungafamiljen har planerat Madeleines födelsedag i månader.

Den stora överraskningen är en kompisfest ombord på Briggen Gerda.

På onsdag fyller prinsessan Madeleine 27 år och i dag kan jag avslöja vad som står på den kungliga fest­agendan: en privat kompisfest i Stockholms skärgård. Ombord på Briggen Gerda, ett rekonstruerat 1800-talsskepp, kommer kungafamiljen och 20 av Madeleines närmaste vänner att fira prinsessan.

–?Kungaparet har fått seglatsen i gåva av Gävle kommun. De kommer att göra en kvällstur och det serveras middag ombord, berättar Christina Blomberg, driftansvarig på föreningen Briggen Gerda.

Bjuds på middag

Kungaparet är värdpar för festen och Jonas Bergström, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip finns med ombord. Det gör även 20 av Madeleines närmaste vänner. Under några timmar bjuds de på middag och roliga aktiviteter. Men innan dess väntar fler presenter. Carina Blank som är ordförande i Gävle kommunstyrelse möter kungafamiljen i Stockholm för att räcka över gåvor.

–?Det är upplevelsepresenter från Gästrikland och Hälsingland, prinsessans hertigdömen, berättar ­Anna Östman, informationschef i Gävle kommun.

Festen fortsätter

Det var längesedan ­Madeleine kallades för ”partyprinsessa”, men den 10 juni hoppas vännerna att hon lever upp till smeknamnet igen. När båten ­lägger till i Stockholm kan Madeleine vänta sig champagneskålar och ännu mera fest med kompisgänget.

Aftonbladets
bloggar

ANNONS