Piraten Christian Engström ledde allsång på valvakan

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-07

Det märktes tydligt på söndagskvällen att Piratpartiets valmaskin inte är riktigt inkörd.

Middagen på valvakan i Stockholm skulle ha inletts klockan 18, men två timmar senare hade varmrätten ännu inte serverats.

Piratpartiet hoppas på två mandat.

Stämningen var dock hög bland de cirka hundra personer som samlats i studentkårens lokaler på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Partiets förstanamn, Christian Engström, ledde allsången till bland annat Så lunka vi så småningom.

– Det är klart att det är spännande. Vi har hållit på med det här partiet i 3,5 år och nu får vi ser hur det går, nu kommer sanningens ögonblick, sade han till TT i en paus.

Efter de senaste månadernas opinionsmätningar har partiet satt ribban högt.

– Ett mandat är en fantastisk framgång. Blir det fler är det ännu mer magnifikt. Vi är nöjda med ett mandat, men hoppas på flera.

Piratpartiet har kritiserats av motståndarna för att de saknar en heltäckande politik och att en röst på partiet är som att köpa grisen i säcken. Christian Engström tar lätt på den kritiken.

– Det är i och för sig korrekt, vi har inte en heltäckande politisk karta. Våra väljare får representanter i Bryssel som bara står upp för personlig integritet och för att Europa och Sverige ska välja rätt väg in i informationssamhället. Däremot vet man inte vad fullservicepartierna kommer att prioritera och prioritera bort. Där kan man verkligen tala om att köpa grisen i säcken.

EU-valet 2014 |
Aftonbladet

TT

ANNONS

Följ ämnen i artikeln