Trump visar läkarintyg: Jag känner mig som 35

Uppdaterad 2019-08-01 | Publicerad 2016-09-16

Hillary Clinton gjorde det först och nu har Donald Trump följt efter.

När miljardären nu visar sitt läkarintyg framgår att han endast varit inlagd på sjukhus en gång i sitt liv – när han var elva.

– Om proverna varit dåliga hade jag nog bara sagt: Vi hoppar över det här, säger Trump.

Under onsdagen visade Hillary Clinton upp ett detaljerat läkarintyg där det bland annat stod vilka mediciner hon äter, vilka besvär hon lidit av och ett generellt omdöme om hennes hälsa. Clinton har vid flera tillfällen tidigare gjort samma sak, ofta på grund av de många spekulationer som finns kring hennes välmående.

Det var dock Trump som föreslog en hälsoduell. Miljardären gick för någon vecka sedan ut och sa att han visar sitt läkarintyg om Hillary visar sitt.

Och nu har han också gjort det.

”Gjorde alla prover”

Utöver att delta i läkarprogrammet ”Dr Oz” har Trump också släppt ett intyg från sin läkare Harold Bornstein där han precis som Clinton delar med sig detaljer om sin hälsa. Under torsdagsmorgonen berättade han också om sin goda hälsa – vilket han också erkände var en förutsättning för att han skulle visa upp intyget, skriver Washington Post.

– Jag gjorde alla prover. Jag gjorde dem förra veckan och nu har de kommit tillbaka, och jag antar att jag inte skulle prata om dem nu om de vart dåliga, säger Trump enligt Washington Post.

– Då hade jag nog bara sagt: ”Vi hoppar över det här”. Eller hur?

I utlåtandet om presidentkandidatens hälsa visar det sig bland annat att Donald Trump bara varit inlagd på sjukhus en gång i sitt liv. När han som elvaåring opererade bort sin blindtarm.

Känner sig som elitidrottsman

Han delar också med sig av sin vikt och längd vilket visar att han är överviktig, uppger ABC News. Något han också själv tog upp i ”Dr Oz” där han menade att han skulle vilja gå ner cirka tio kilo.

Överlag är han dock väldigt tillfreds med sin hälsa och han säger att han känner sig som elitidrottsmannen och NFL-quarterbacken Tom Brady.

Han säger att inte ser en 70-åring när han ser sig själv i spegeln.

– Jag skulle säga att jag ser en person som är 35 år gammal, säger Trump enligt AP.

Han sa också att han brukar spela golf med ovan nämnda Tom Brady och att han då upplever sig som jämngammal med den 39-åriga fotballspelaren.

– Jag känner mig som att jag är i hans ålder, det är galet, säger Trump enligt AP.

Miljardären påpekar också att han anser att den som ställer upp i ett presidentval måste vara frisk.

– Du har ett ansvar att vara vid god hälsa eftersom jobbet kräver det, säger han.