Bilen brann upp fyra dog

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-21

Åtta döda under svart trafikhelg

Den 80-årige mannen dödades i korsningen när en annan bilist missade väjningsplikten.

Utanför Strömstad dog fyra personer efter en frontalkrock sent i natt.

Totalt omkom åtta personer under den svarta trafikhelgen.

Trafikhelgen blev den värsta på länge – fler än 20 personer skadades och åtta liv gick förlorade under en dyster helg i trafiken.

Klockan 01.13 i natt frontalkrockade en lätt lastbil med en norskregistrerad personbil på E6:an vid avfarten till Lur, mellan Strömstad och Tanum.

– Bilen fattade eld vid kolisionen, fyra personer är svårt skadade, säger Göran Karlbom, vakthavande befäl vid polisen i Västra Götaland.

Knapt två timmar efter kraschen bekräftade polisen att samtliga fyra som färdades i personbilen, tre män och en kvinna, omkom i kollisionen. Samtliga ska vara hemmahörande i Norge.

Strax utanför Gällivare omkom en 80-årig man efter att ha blivit påkörd från sidan. Enligt polisen var det en norskregistrerad bil som missade väjningsplikten vid korsningen.

Blev bländad

80-åringen klämdes fast och fick klippas loss av räddningstjänsten. Men då var det försent att rädda hans liv. Ytterligare tre personer fick föras till sjukhus vid krocken som inträffade vid 15-tiden i går.

Klockan 00.50 natten till söndag körde en bilist på en gångtrafikant i 30-årsåldern i Öregrund i Uppsala län. Mannen avled innan han kom fram till sjukhuset.

Föraren av olycksbilen uppgav att han blev bländad av en mötande bil och aldrig hann se 30-åringen som promenerade längs med vägen.

En 49-årig mc-förare omkom vid 22-tiden i lördags kväll efter att ha kört av vägen i Partille. Enligt Göteborgspolisen kan olyckan ha berott på det kraftiga regn som öste ner vid tidpunkten.

Runt om i hela landet

På Stockholmsvägen i Örkelljunga blev en cyklist påkörd av en minibuss i lördags eftermiddags. Enligt uppgifter svängde cyklisten plötsligt ut framför minibussen.

Mannen förlorade medvetandet och gick inte att återuppliva trots att han togs in för operation.

Olyckorna är utspridda i hela landet och har inträffat mellan alla typer av fordon.

I Tingsryd skadades två personer allvarligt efter att ha kört på en älg. Utanför Idre kolliderade en hängflygare med en bil när han skulle gå in för landning.

Från Malmö i söder till Gällivare i norr har det varit en svart helg på vägarna.