Han är Perus hemliga beskyddare

Uppdaterad 2012-06-19 | Publicerad 2012-06-18

Han ser ut som en blandning av artisten Di Leva och diktatorn Pinochet.

Men egentligen är han något mycket större.

Han är Perus egen Superman.

Han tjänar inte särskilt bra. Enligt nyhetsbyrån AP drar en peruansk Superman in kring 1 100 kronor i månaden.

Men troligen lockar äventyren mer än pengarna.

Alltid på plats

52-årige Avelino Chavez klär dagligen upp sig i sin hemmagjorda utstyrsel. Och så fort det händer något i den peruanska huvudstaden Lima är han på plats. Hittills har han bevakat politiska möten, en bröllopsfotografering av den peruanske operatenoren Juan Diego Florez och flera turistarrangemang, skriver AP.

Hans förvandling till Superman började för 15 år sedan efter att ha misslyckats som tjurfäktare, hantverkare, laboratorietekniker och säkerhetsvakt på en bordell.

– Jag förlorade mitt jobb men insåg att jag kunde bli Superman. Jag gick till butiken och köpte en blå skjorta och en kusin som är sömmerska sydde upp capen, stövlarna, bältet och de röda tightsen, säger han till AP.

Använder kryptonit

Sedan dess har han inte haft någon brist på arbete. Själv säger han att han "upprätthåller ordningen" i Lima.

Bland sina bedrifter som Superman nämner han särskilt en händelse som ägde rum 2002. Då återbördade han en plånbok till en kvinna som blivit bestulen av en tjuv, skriver AP.

– Kryptoniten är min säkerhet, säger han.

Men också Superman lever ett vanligt liv vid sidan av karriären. När uppdragen är över för dagen väntar en tom hyreslägenhet i Limas fattigare delar. Till AP säger han att han saknar en flickvän i sitt liv.

– Men när jag får en flickvän skulle jag vilja älska med henne på månen, säger han.

ANNONS