Henrik, 61, sågade Felix köttbullar – recensionen försvann

Publicerad 2023-02-06

Arkivbild.

Henrik, 61, tyckte att Felix Delikatessköttbullar smakade annorlunda.

När han lämnade en recension om det på företagets hemsida försvann den snabbt.

– Jag menade inget argt, jag tyckte bara att det var tråkigt att smaken var annorlunda, säger han.

Enligt Felix är deras sajt trasig.

I flera års tid har Henrik Åkerström, 61, från Boden, köpt de små delikatessköttbullarna från Felix och varit mycket nöjd med dem.

Men för några veckor sedan tyckte han att de smakade annorlunda. Bland annat liknande delikatessköttbullarna den vanliga, större sortens köttbullar, enligt Henrik.

– Efter det köpte vi en till påse för att se om det kanske var något fel på den första, men det var samma lika. De smakade också annorlunda, mer som vanliga köttbullar, säger han.

Efter att även den andra påsen blivit en besvikelse gick Henrik in på Felix hemsida för att lämna en recension.

– Jag skrev att jag tyckte att de hade en sämre konsistens, att de faller sönder i stekpannan, att köttet var lösare och att de hade mindre eller annorlunda smak, säger Henrik.

Kommentaren försvann – kan inte skriva ny

Efter två, tre dagar, upptäckte han att kommentaren tagits bort. När man nu går in på Felix.se står det ”Ingen recension hittades” under sidorna med delikatessköttbullar.

När Henrik försökte lämna en ny recension gick det inte. I stället möttes han med texten ”Redan recenserad”.

– Jag menade inget argt, jag tyckte bara att det var tråkigt att smaken var annorlunda. Jag fick inget svar och nu har jag till och med blivit blockad från att skriva. När jag testar att gå in från min frus telefon verkar det däremot som att jag kan kommentera, säger han.

Vilka köttbullar han ska börja köpa istället vet han inte, men några fler delikatessköttbullar från Felix blir det i alla fall inte.

– Nu ska jag prova något nytt, vi får se vilka det blir. Det finns ju fler som liknar dem, säger han.

Felix: Fel på hemsidan

Sara Paulsson, kommunikationschef för Orkla, där Felix ingår, säger att det är samma ingredienser som det alltid varit i köttbullarna.

”Precis som när man lagar mat hemma blir det en naturlig variation i vår tillagning beroende på till exempel fetthalt i köttet, även om vi alltid försöker få till exakt samma goda smak och textur så klart”, skriver hon.

Att Henriks recension försvunnit från hemsidan kan bero på ett tekniskt fel, fortsätter hon.

”När det gäller hemsidan så har vi precis gjort ett plattformsbyte, där forumet har haft tekniska problem och vi har fått stänga forumet tillfälligt. Men alla frågor och kommentarer som kommit in där finns kvar och kommer att publiceras igen, tillsammans med svar, så fort vi fått ordning på det”.

Hon säger också att kunder kan kontakta Felix konsumentkontakt via mejl eller telefon.

Följ ämnen i artikeln