Pehrson: ”Inte jag som släpat in skiten i avtalet”

Publicerad 2022-11-20

Tidögänget.

Johan Pehrson kallar Sverigedemokraterna – sitt eget samarbetsparti – för en ”brun sörja”.

Samtidigt håller han inte tillbaka när han kommenterar Tidöavtalet.

– Sedan kan man ha synpunkter på enskildheter och en massa som är dåligt men det är inte jag som släpat in den här skiten i avtalet, säger han till Expressen.

Liberalernas partiledare kommenterar i en intervju med Expressen Tidöavtalet och säger att han inte går med på vad som helst.

En fråga som varit delad är den om migrationen.

– Alla volymmål är borta, alla återvandringsmål är borta och en massa sjuka saker, säger Pehrson till tidningen i samband med ett partimöte utanför Sandviken.

Johan Pehrson (L).

Han kallar även Sverigedemokraterna för ett ”extrempopulistiskt” parti som har ”samma organisationsnummer” som när de bildades.

– Och även deras taffliga försök till vitbok visar ju att det är en brun sörja, säger Pehrson.

Aftonbladet har sökt Kristdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna.

Kristdemokraterna avböjer att kommentera.

När Aftonbladet når Liberalerna vill de inte kommentera något ytterligare.

”Jag och Liberalerna står fullt ut bakom de viktiga lösningar på stora samhällsproblem som Tidöavtalet innehåller och det nära samarbete med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna som avtalet bygger på. Jag kommer självklart göra min del för att respektera överenskommelsen och leverera den nystart Sverige behöver. Det är vad jag lovade väljarna och ett löfte jag kommer att hålla”, säger Johan Pehrson i en skriftlig kommentar till Aftonbladet.