Sebastian tatuerade in hamburger-kvittot

Publicerad 2016-10-05

Fyllelöftet blev verklighet – när kompisen öppnade hamburgerrestaurang i Kiruna fick Sebastian tatuera in stadens första Burger king-kvitto någonsin.

– Tatueraren fick sig ett gott skratt, säger han.

När kompisarna Filip Nordmark och Sebastian Lindmark var ute på krogen i januari i år började Filip berätta om sina planer på att starta upp en Burger king-restaurang i Kiruna.

Sebastian hade svårt att ta planen på allvar.

– Jag hade väl tagit några järn när Filip började snacka. Då lovade jag att göra en tatuering om han startade Burger king och jag fick första kvittot, säger Sebastian.

Burgare med rostad lök

Sedan gick allting väldigt fort. I mitten av september klipptes banden till den nyöppnade matinrättningen i Lappland – och längst fram i kön stod förstås Sebastian.

– Det blev ett Kiruna Meal, det är nån jäkla grej Filip satt ihop som jag var testkanin för. Rostad lök och allt möjligt.

På andras sidan kassan befann sig hans kompis.

– Det var jag som tog emot beställningen, det var jättekul. Vi har varit polare i många år, säger Filip.

"Hade lite ångest"

Efter att ha avnjutit sitt hamburgermål var det dags att bege sig till en tatueringssalong. Tatueraren fick ett gott skratt – Sebastian fick en nål i kroppen.

– Jag hade lite ångest när det väl kom till kritan. Polarna skrattar och säger att jag är sjuk i huvudet, säger Sebastian.

De första veckorna efter öppningen åt Sebastian mycket på den nyöppnade restaurangen.

– Men nu har jag lugnat ner mig en del, säger Sebastian.

Följ ämnen i artikeln