Polisen kovänder – utreder grisstölden

Uppdaterad 2015-08-04 | Publicerad 2015-07-31

Grisbonden Mats Schörling fick 64 grisar stulna från sin gård i Vingåker.

Polisen la ner ärendet efter 35 minuter.

Nu verkar han haft svintur – polisen öppnar utredningen igen.

– Det känns väldigt bra, säger Mats Schörling till SVT.

Mats Schörling föder upp 3000 fritt springande grisar varje år.

När 64 stycken försvunnit på kort tid misstänkte han stöld och ringde polisen.

Men efter en dryg halvtimme la polisen ner undersökningen, vilket Aftonbladet rapporterade om på torsdagen. Det utan att ha genomfört några större åthävor för att få fatt på djuren. Grymt, tyckte grisbonden.

Men när Aftonbladet på torsdagen pratade med kommissarie Pia Kling, förundersökningsledare vid polisens kontaktcenter, så skulle hon ta förnyad kontakt med den eventuellt brottsutsatte grisbonden.

– Jag ska ta och ringa upp honom och se om det kan vara så att han har några uppslag och om det är något mer vi kan göra. Vi kanske får be polisen i Vingåker åka dit och kolla på det, sa Pia Kling på torsdagen.

Förundersökning inledd

Så blev det också.

För en förundersökning inleddes under fredagen, efter att polisen gjort ett hästjobb och genomfört så kallade målsägarförhör med Mats Schörling och hans dotter. Det gav ny information som ledde till en ny undersökning.

– Det handlar om hur driften bedrivits på gården. Det framgick inte av anmälan att de faktiskt haft en viss koll på sina grisar. Det är därför vi nu tar upp den igen, säger Pia Kling till SVT Sörmland.

Och grisbonden Mats Schörling är nöjd, och verkar inte tycka att det var bökigt att bli förhörd.

– Det känns väldigt bra. Det var tre poliser här, det är skönt att ha fått berätta. Väldigt postivt, säger han till SVT.

Följ ämnen i artikeln