Det här vet vi om den misstänkta Robert Card

Publicerad 2023-10-26

Minst 22 människor har dödats i en masskjutning på en bar och en bowlinghall i Lewiston i USA.

Polisen jagar nu den misstänkte 40-årige mannen Robert Card.

– Han ska anses som beväpnad och farlig, om ni ser honom gå inte nära, säger kommissarie Mike Sauschuck.

Den utpekade gärningsmannen för masskjutningen i USA är 40-årige Robert Card. Minst 22 människor befaras döda och ytterligare 50–60 människor skadade. Han är fortfarande på fri fot och jagas av hundratals poliser i området.

Den misstänkta skytten, Robert Card.

I en efterlysning av Card beskrivs han som ”beväpnad och farlig”, skriver den lokala polisen i Lewiston på Facebook.

– Om man ser honom ska man kontakta polis, gå inte nära honom, säger kommissarie Mike Sauschuck vid en presskonferens under torsdagsmorgonen, svensk tid.

Robert Card har militär bakgrund och uppges vara utbildad vapeninstruktör. Han ska fortfarande vara aktiv inom USA:s arméreserv.

Enligt uppgifter till lokaltidningen Sun Journal ska Card även ha en historik av psykisk ohälsa som innefattar att han även hör röster i huvudet. I somras blev han inlagd på psykiatrin efter att ha hotat med att utföra en skottlossning på nationalgardets anläggning i Maine.

Universitetet i Maine har bekräftat att han studerat där mellan 2001 och 2004 till ingenjör, skriver NBC News.

Man har lokaliserat hans bil, en vit Subaru, till en plats i staden Lisbon, utanför Lewiston. Spåren slutar vid en småbåtshamn.

Enligt Daily mail ska Card, vid tillfället för skjutningarna, ha ett halvautomatisk gevär av typen AR-15, försett med lasersikte.

Texten uppdateras.

Följ ämnen i artikeln